Drugi športi

Zavec želi Jengoianu vzeti šampionski pas

Maribor, 11. 04. 2015 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski boksar Dejan Zavec se bo v mariborski dvorani Tabor boril za šampionski pas po verziji WBF. Gre za dvoboj superveltrske kategorije (do 69,85 kg), kjer bo Zavec naslov prvaka skušal odvzeti Saši Jengoianu.

Borca sta v petek na Ptuju stopila še na tehtnico. Tudi ta je, tako kot njuna statistika, pokazala precej izenačen dvoboj, čeprav se je jeziček le nekoliko nagnil na stran branilca naslova. Slednji je v petek na uradnem tehtanju na tehtnico spravil 69,7, Zavec pa 68,5 kilograma. Jengoian je v karieri zbral 31 zmag v 33 dvobojih, od tega 21 s KO, enkrat je izgubil in enkrat boksal neodločeno. Zavec pa je doslej v karieri nanizal 38 borb in jih pri tem 34 zmagal, od tega 19-krat s knockoutom, poleg tega pa ima še tri poraze.

Zavec je že pred časom dejal, da je nadvse hvaležen za novo priložnost, to je borba za naslov svetovnega prvaka, ki bi mu lahko spet odprla vrata v Meko boksa - ZDA. Tam je sicer dvakrat že izgubil, a še vedno upa, da lahko pri svojih 39 letih spet poseže med zvezde tega športa. A ima podobne cilje tudi njegov tokratni nasprotnik, ki je poleg tega še devet let mlajši. Zavec se dobro zaveda, da bi morebiten poraz lahko pomenil tudi konec njegove bogate športne poti. A o porazu sploh ne razmišlja. Eden od razlogov za dvoboj v Mariboru je tudi ta, da na domačih tleh ne pozna poraza. Zaveda se, da za njim stojijo navijači in podporniki, ki jih ne sme razočarati.

Dejan Zavec
Dejan Zavec FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RyanGiggs
11. 04. 2015 16.09
+9
Dajmo Dejan! Vse razen let je na njegovi strani.
fghfhfhfhf
11. 04. 2015 15.51
+2
ne verjamem da bo lahko dejan premagalsvojega nasprotnika upam pa na dobro borbo