Drugi športi

VIDEO: Zavec in Hafner že prekrižala pesti

Ljubljana, 14. 10. 2014 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Boksar Dejan Zavec je spoznal tekmeca, s katerim se bo v Mariboru pomeril za evropski naslov po verziji WBO, v lahki srednji kategoriji. Ferenc Hafner velja za izkušenega borca in bo pravi test za slovenskega boksarskega asa, ki ima v karieri deset zmag več od Madžara.

Slovenski poklicni boksar Dejan Zavec (33 zmag, 18 s KO, 3 porazi) ne skriva želje po vnovičnem preboju v Meko boksa, ZDA. "Sam menim, da so pravljične stvari tri in zakaj ne bi še tretjič poskusil v ZDA," je na uradnem treningu v hotelu Habakuk pod Pohorjem uvodoma dejal Zavec. Boksar z vzdevkom Mr. Simpatikus je danes že prekrižal pesti s svojim nasprotnikom, a je šlo zgolj za medijsko predstavitev, borca sta se v nadaljevanju prikazala kot kolega, manjkalo ni niti stiskov rok. "Prav želim si že v ring. Dobro sem se pripravljal in kot pravim sam, je edini problem, da problemov ni," je povedal Ptujčan, ki je "zdrav kot riba" in se novega dvoboja nadvse veseli. "Nekoliko smo prilagodili tudi sistem treninga, saj sem bil dolgo zunaj tekmovalnega boksa, naredili smo premor, ko je bilo to potrebno, brez fige v žepu pa lahko rečem, da sem popolnoma zdrav," je dejal Zavec. Tokrat prvič ne bo boksal v velterski kategoriji, ampak v supervelterski, zato ni imel težav s hujšanjem. "Razlike glede na mojo siceršnjo kategorijo sicer nisem opazil, edina je, da mi ni treba hujšati, ni treba iti v izčrpavanje, preračunavanje hrane, na koncu koncev je le tri kilograme razlike," je povedal Zavec, ki ne načrtuje predčasne zmage oziroma borbe vseh desetih rund.

Dejan Zavec
Dejan Zavec FOTO: Damjan Žibert

"Rekel bom, kot vedno, imam na voljo deset rund, izkoristil jih bom. Če se bo ponudila priložnost, da končam predčasno, jo bom izkoristil. Zanima me zmaga, čim lepša, to je moj motiv. Ni nujno, da zmagam predčasno, tako lahko narediš samo več napak. Pomembno je, da je zmaga čista, ni pa pomembno, ali je po točkah ali je predčasna." Posebnosti ne pričakuje, čeprav ga je Ferenc Hafner v živo le nekoliko presenetil. "Nasprotnik je drugačen, kot sem pričakoval. Nikoli udarca ne naredi enako. Velikokrat njegov udarec pride na 'kontro', tako da bo treba biti zbran, ne glede na to, ali dobivaš dvoboj ali ne. Nevarni bodo tudi 'slepci', slepi udarci, kot pravimo v boksu, po drugi ali tretji rundi pa bom bržkone že vedel, kako se ga lotiti," je še dejal Zavec, ki je zadnje sparinge opravil v ljubljanskem klubu Tivoli z Andrejem Bakovićem, tehnično odlično podkovanim državnim prvakom v srednji kategoriji (do 75 kg), ki je levičar, tako kot Madžar. Glede na slog boksa sta bila Zavcu z mednarodnih lestvic namreč na voljo le dva borca, pri čemer je bil eden poškodovan, drugi pa zaradi lastnih priprav na dvoboj ni ustrezal terminsko.

Hafner (23 zmag, 12 s KO, 5 porazov) o nasprotniku govori spoštljivo. "To, da boksam z Zavcem, so moje sanje. Je dober, slaven boksar, Zavec je pravi borec. Imava enak slog, to bo zanimivo. Posebne taktike nisem pripravil, v načrtu imam močne udarce v obraz, v glavo, zmago si želim bolj, kot on. Vemo, da je favorit, saj boksa doma, a to ni vedno dobro," je v madžarščini povedal Hafner, ki je med profesionalce presedlal leta 2009.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sre?o Langeršek
15. 10. 2014 20.24
G. Zavec s spoštovanjem navijam zate in ti privoščim zmago. Res je trda pot do bilo katere zmage tudi sam sem nekaj boksal v moji mladosti in poznam kakšna je to krvava pot in sploh ni pomembno ali na državni ravni ali na evropski ali na svetovni treba je vložiti ogromno truda. Dejan ni pomembno ali zmagaš ali ne če prideš kaj v Izolo me najdi pivo imaš v dobrem. NAVIJAMO ZATE 100%
-santos-
15. 10. 2014 12.23
-4
Naj gre že enkrt v penzijo, da si ne bo Zavec pokvaril renome z batinami, ki jih bo dobil. Sicer pa ga razumem...saj drugo ne zna delat, kot boksat...pa še tukaj je bolj ali manj na evropski ravni...za sv. raven si malce zamudil vlak. Postat sv. prvak v verziji petelinov pri 35 letih ni nek velik podvig. Z vsem spoštovanjem Zavec.
dragulj4
14. 10. 2014 21.13
-14
Štajerci..Dejte se raje z čem bol pametim koristnim ukvarjat kot z boxom..to ni več šport 21 stoletja.. tem se bavi 2o dvakrat pečeni lačni PAR BALKANCEV IN ŠTAJEREC RAJE DARUJTE ZA NASIPE NA DRAVI DA NEBOSTE SKOZI PALESTINCI PO E SPREHAJALI CUCKE.IN JOKALI OB VSAKEM DEŽJU NA KARITASU
dragulj4
14. 10. 2014 23.09
-2
odkimasin
14. 10. 2014 20.50
-8
Na vse Zavčeve prijatelje apeliram, naj v njegovo dobro preprečijo dvoboj. Hafner ga bo zbou ko mačka in v petek se bo krvau useknu!
pogan
14. 10. 2014 20.29
+18
Upam da zavec zmaga, drugace bo to konec njegove kariere.
-santos-
15. 10. 2014 12.24
+0
Njegova kariera se je končala že takrtat, ko je osvojil naslov prvaka pa verziji IBF !
VENETaliSLOVENEC
17. 10. 2014 22.54
Pravi Štajerc je vedno žilav.Bravo Zavec za zmago!!!