Drugi športi

Žbogar brez finala, a z državnim rekordom

Berlin, 20. 08. 2014 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na evropskem prvenstvu v plavanju v Berlinu je slovenski plavalec Robert Žbogar nastopil v polfinalu na 200 m delfin. S časom 1:57,64 je postavil nov državni rekord, na koncu pa je ta dosežek zadoščal za 12. mesto v polfinalu.

Robert Žbogar je bil v svoji polfinalni skupini šesti. Najboljši izid polfinala je postavil Danec Viktor Bromer (1:55,55). Žbogar je za sedem stotink popravil lastni državni rekord, dosežen na SP 2011 v Šanghaju na Kitajskem. V dopoldanskem delu tekmovanja je Žbogar z najboljšim letošnjim izidom 1:58,55 polfinale ujel kot šestnajsti. Tjaša Oder si je s sedmim dosežkom predtekmovanja priplavala finale na 800 m prosto. Gorenjec Žbogar je odločno začel. Na 150 metrih je bil še v krogu najhitrejših, v sami končnici tekme pa so mu nekoliko pošle moči, a je vseeno ujel popoldanski nastop evropske elite. "Konkurenca je zelo močna. Tukaj je veliko mladih, starejši pa kar nočejo nehati. Konkurenca je zato zelo zgoščena in potreben je bil zelo dober izid za polfinale. Imel sem tudi malo sreče. Če pa bi plaval po željah, bi bil v polfinalu suvereno," je po jutranjem nastopu dejal Žbogar. O svojem plavanju pa je 25-letni plavalec dodal: "Na zadnjih 25 metrih je bilo res naporno, roke so se ustavile in tam sem največ izgubil. Morda bo v polfinalu nekaj lažje, saj nimam česa izgubiti. Upam, da se bom približal osebnemu rekordu. Vem, da sem dobro treniral, enakovredno kot leta 2011, ko sem plaval državni rekord."

Robert Žbogar
Robert Žbogar FOTO: Damjan Žibert

V dopoldanskem nastopu je Tjaša Oder na 800 m prosto z izidom 8:31,14 izboljšala tudi slovenski rekord Radovljičanke Nine Cesar za 12 stotink sekunde, osebni rekord pa kar za 4,55 sekunde. Presenetili sta tudi drugi dve slovenski dolgoprogašici. Špela Perše je osebni rekord z 8:37,73 popravila za slabih 13 sekund in osvojila 11. mesto, le 22 stotink sekunde pa je bila slabša še ena ravenska plavalka Gaja Natlačen na 12. mestu, ki je doslej najboljšo znamko v življenju prav tako popravila za slabih pet sekund. 15-letna Ljubljančanka Ava Schollmayer je na prvem tekmovanju v članski eliti na 100 m hrbtno dosegla 26. izid.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.