Drugi športi

Zdravnik FIE: 'Normalno je, da je Alonso med prevračanjem pomislil na mamo'

Berlin, 26. 03. 2016 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Za las se je rešil," je nesrečo Fernanda Alonsa na uvodni dirki letošnje sezone v Avstraliji pokomentiral zdravnik Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Jürgen Lindemann. Ta je še dodal, da je Alonsova reakcija, ko je med prevračanjem bolida pomislil na mamo, povsem običajna.

Od Alonsovega dirkalnika ni ostalo prav veliko.
Od Alonsovega dirkalnika ni ostalo prav veliko. FOTO: AP

Spominimo, Fernando Alonso je po hudi nesreči na dirki v Melbournu dejal, da je med nesrečo sprva pomislil na mamo, ki da je takrat gledala dirko, zato je želel čim hitreje izstopiti iz avtomobila in dati vedeti, da je z njim vse v redu. "To je običajno. Zato je tudi odšel z avtomobila tako hitro, da je pokazal, da je z njim vse v redu," je pojasnil zdravnik Jürgen Lindemann. "Ko vidiš tako izkušenega dirkača, kot je Alonso, leteti po zraku, nato pa izstopiti iz dirkalnika, si lahko le rečeš: 'To je najbolj varen avto na svetu.' Toda ne smemo pozabiti na eno stvar: imel je srečo. Rešil se je za las," besede zdravnika FIE prenaša nemški Der Spiegel. Lindemann je še dodal, da je, kljub temu da je Alonso sam korakal skozi bokse, njegovo telo čutilo močen pretres. "Na dirki sicer nisem bil prisoten, toda zagotovo so ga bolele mišice in kosti. Običajno to traja en teden, nato pa bolečine izginejo. Ti fantje imajo natrenirana in elastična telesa, tako da to lahko dobro prenesejo,'' je še razložil omenjeni zdravnik in dejal, da je vselej osupel, kako dirkačem uspe iti čez takšne nesreče: "Zaletijo se v ograjo, odidejo v bokse in se usedejo v drugi dirkalnik. To je nepredstavljivo za nas."

Takšna nesreča pa lahko močno vpliva na psiho posameznega dirkača. "Nekateri ne morejo spati, drugi se potijo v spanju. Težka nesreča močno vpliva na psiho. Dirkač vse to doživlja kot, da bi gledal počasen posnetek in pri polni zavesti," je zaključil Lindemann.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedo9GWTSmedo
26. 03. 2016 18.10
+1
Je šel ven iz "avtomobila" ??? Odličen prevod.
NerdIRL
26. 03. 2016 18.06
+2
Svaka čast konstruktorjem za tak napredek varnosti.