Drugi športi

Žemlja v drugi krog kvalifikacij za Roland Garros, Hercogova uspešno začela v Nürnbergu

Nürnberg, Pariz, 16. 05. 2016 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Grega Žemlja je uspešno prestal uvodni dvoboj v kvalifikacijah za drugi turnir za grand slam v sezoni ter se uvrstil v naslednji kvalifikacijski krog. Najvišje postavljena slovenska teniška igralka Polona Hercog je z zmago odprla nastope na teniškem turnirju WTA v nemškem Nürnbergu.

Grega Žemlja.
Grega Žemlja. FOTO: Damjan Žibert

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je uspešno prestal uvodni dvoboj v kvalifikacijah za drugi turnir za grand slam v sezoni, odprto teniško prvenstvo Francije v Parizu, ter se uvrstil v naslednji kvalifikacijski krog. Žemlja je v prvem krogu kvalifikacij premagal v Skopju rojenega 18-letnega Američana makedonskega rodu Stefana Kozlova v treh nizih s 3:6, 6:3, 6:1. V drugem krogu se bo pomeril s 13. nosilcem kvalifikacij Nizozemcem Igorjem Sijslingom, ki je v prvem krogu v treh nizih ugnal Hrvata Franka Skugorja. Ptujčan Blaž Rola je zapravil vse možnosti za preboj v glavni del turnirja na Roland Garrosu. V prvem krogu kvalifikacij ga je premagal Belgijec Kimmer Coppejans, ki je bil od Slovenca boljši s 6:4, 6:2.

Neposredno se je v glavni žreb turnirja za grand slam uvrstila Mariborčanka Polona Hercog, ki trenutno formo stopnjuje na turnirju WTA v Nürnbergu. V ženskih dvojicah je pričakovati, da bosta na pariškem pesku zaigrali Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Najvišje postavljena slovenska teniška igralka Hercogova je z zmago odprla nastope v Nürnbergu. V prvem krogu turnirja z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev je premagala predstavnico Lihtenštajna Stephanie Vogt v dveh nizih s 7:5, 7:6 (4). Dvoboj je trajal eno uro in 55 minut, 25-letna Mariborčanka, 94. tenisačica na svetovni lestvici, pa je odpor leto starejše žilave tekmice, ki se je na turnir uvrstila prek kvalifikacij, strla šele v podaljšani igri drugega niza. Z Vogtovo, ta je uvrščena na 218. mesto na jakostni lestvici WTA, sta se že srečali, razmerje v medsebojnih obračunih pa je s 4:1 krepko na strani tenisačice iz Kamnice pri Mariboru.

Hercogovo, ki bo kot neposredno uvrščena nastopila na letošnjem drugem teniškem turnirju za grand slam, OP Francije v Parizu, v drugem krogu oziroma osmini finala čaka težja nasprotnica, ena od favoritinj, četrta nosilka Ukrajinka Lesja Curenko, ki je v uvodnem krogu izločila 17-letno Avstrijko Miro Antonitsch s 7:5, 6:1, ta se je na turnir uvrstila s posebnim povabilom. Z 41. igralko sveta, Curenkovo, se je Hercogova že srečala leta 2009, ko je Ukrajinko v četrtfinalu turnirja mednarodne zveze ITF v Zlinu na Češkem z nagradnim skladom 50.000 dolarjev premagala v treh nizih. Takrat še 18-letna Hercogova je ta turnir tudi dobila.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.