Drugi športi

Zmaga Hentkejevi, Klinarjeva šesta na 200 metrov delfin

London, 22. 05. 2016 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V finalu na 200 metrov delfin, zadnji disciplini plavalnega evropskega prvenstva v Londonu s slovensko udeležbo, je bila Anja Klinar šesta s časom 2:09,57. Naslov prvakinje si je priplavala Nemka Franziska Hentke (2:07,23), ki je za stotinko ugnala Madžarko Liliano Szilagyi.

Anja Klinar (desno) je bila v finalu šesta.
Anja Klinar (desno) je bila v finalu šesta. FOTO: Damjan Žibert

Slovenskih nastopov je na evropskem prvenstvu v plavanju uradno konec. Zadnja "slovenska" disciplina v Londonu je bila v nedeljo 200 metrov delfin, Anja Klinar je bila šesta s časom 2:09,57. Naslov prvakinje si je priplavala Nemka Franziska Hentke (2:07,23), ki je za stotinko ugnala Madžarko Liliano Szilagyi. Bronasta je bila Španka Judit Ignacio Sorribes z 2:07,52. "Bilo je težje kot v polfinalu. Zelo hitro sem začela na prvi polovici in to se je poznalo na koncu, ko so mi pošle moči. Vseeno sem zelo zadovoljna s tremi dobrimi starti na 200 m delfin in šestim mestom. Vem, da bom, ko se spočijem, z lahkoto začenjala na prvih 100 metrih in lažje končala. Če si v formi, je vse lažje in prav veselim se tega nastopa na olimpijskih igrah," je po tekmi dejala Klinarjeva.

O razpletu na koncu pa, da izidi najboljših niso bili nič posebnega, nič, česar sama ne bi mogla odplavati: "A treba je vedeti, da so nekatere tekmovalke v formi, druge ne in tudi sama te današnje izide lahko plavam." Njena končna bilanca sta finala na 400 m mešano in 200 m delfin, zaradi nastopa na 200 m delfin pa je danes izpustila tekmo na 400 m prosto, kjer ni pokazala, kaj zmore. "Sama sem vesela dobrega treninga na poti do Ria in pomembne izkušnje, ki jih da težka tekma, žal mi je le za nastop na 400 m prosto, ki tudi sodi med moje paradne discipline, a je bilo med jutranjim in popoldanskim plavanjem enostavno premalo časa za dobro pripravo na dva finala ..."

Že prihodnji teden Klinarjevo čaka državno prvenstvo v Kranju, a dodaja, da z izjemo kakšne discipline, morda v štafeti, če bo Slovenija lovila olimpijsko normo, ne bo nastopala. Danes so prireditelji že razdelili vrsto kolajn. Nizozemka Ranomi Kromowidjojo je na 50 m prosto osvojila še tretje zlato, skupaj pa četrto kolajno na letošnjem EP. V moški konkurenci je v isti kategoriji slavil Francoz Florent Manaudou, v Londonu zlat že s štafeto na 4 x 100 m prosto. Na 50 m prsno je slavila Švedinja Jennie Johansson, Islandka Hrafnhildur Luthersdottir, ki je v Londonu osvojila prvo kolajno za Islandijo na tovrstnih tekmovanjih, pa se na svoj Otok iz prestolnice Združenega kraljestva po današnjem srebru vrača kar s tremi odličji. Madžar David Verraszto je ubranil naslov najboljšega Evropejca na 400 m mešano.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.