Drugi športi

Zorman in Marguč naskakujeta rokometni vrh Evrope

Ljubljana, 25. 05. 2016 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lanxess Arena v Kölnu bo sedmič zaporedoma gostila vrhunec evropske rokometne lige prvakov. Polfinalna para zaključnega turnirja četverice sta Vive Tauron Kielce - Paris St. Germain in Kiel - Veszprem, slovenske barve pa bosta zastopala Uroš Zorman (Kielce) in Gašper Marguč (Veszprem).

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: Damjan Žibert
Na lanskem sklepnem turnirju v Nemčiji je smetano pobrala Barcelona, ki je letos izpadla v četrtfinalu po porazu s Kielom. Slovita severnonemška ekipa v zadnjem desetletju kroji vrh rokometnega klubskega dogajanja na stari celini, na svojih tleh pa bo naskakovala že četrto zmago v tem tekmovanju po letih 2007, 2010 in 2012. A njene tekmice bodo naredile vse, da ji pokvarijo račune, zasedbe iz Pariza, Veszprema in Kielca pa se bodo hkrati prvič skušale povzpeti na evropski klubski prestol.

Še posebej motivirana bo s katarskim denarjem gnana francoska zasedba, ki je pred začetkom sezone v svoje vrste zvabila Nikolo Karabatića, v zadnjem desetletju zagotovo najbolj razburljivega rokometaša na svetu. Francoski reprezentant je prispeval dodaten veter v jadra mednarodno pisani zvezdniški zasedbi, ki želi v tej sezoni priti do samega končnega cilja in upravičiti velikanski vložek emirjev z Bližnjega vzhoda. Tudi poljska zasedba Uroša Zormana in madžarska Gašperja Marguča imata svojo računico, obe bosta skušali unovčiti svoje bogate izkušnje iz minulih let, ko sta bili zelo blizu končnemu zmagoslavju.

Gašper Marguč
Gašper Marguč FOTO: AP

Bolj ali manj je jasno, da se bo že na polfinalnih tekmah razvnel pravi gladiatorski boj, na prav vseh dvobojih pa bodo odločale malenkosti, dnevna pripravljenost, navdih posameznikov in taktične ukane nekdanjega stratega slovenske moške reprezentance in Celja Pivovarne Laško Zvonimirja Serdarušića (PSG), Talanta Dušebajeva (Kielce), Alfreda Gislasona (Kiel) in Xavierja Sabateja (Veszprem).

Spored zaključnega turnirja v Kölnu:
- sobota, 28. maj:
- polfinale:

15.15 Vive Tauron Kielce - Paris Saint-Germain
18.00 Kiel - Veszprem

- nedelja, 29. maj:
15.15 tekma za 3. mesto
18.00 finale

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
25. 05. 2016 22.52
V finalu bosta peesže in veszprem, lovoriko pa osvaja prvic veszprem ...