Drugi športi

Zorman po novem naslovu v Ligi prvakov ni mogel spati in tudi ne bo: 'Številni so me pošiljali v pokoj, toda ...'

Ljubljana, 30. 05. 2016 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Organizator igre slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman je s poljskimi Kielcami v nedeljo osvojil nov, že svoj četrti naslov v rokometni Ligi prvakov. "Očesa tudi, če bi hotel, ne bi mogel zatisniti," je povedal dan po velikem slavju.

Zorman je med najtrofejnejšimi rokometaši v Evropi in na svetu.
Zorman je med najtrofejnejšimi rokometaši v Evropi in na svetu. FOTO: AP

"Težko na kratko opišem kakšni občutki me obdajajo, ampak mislim, da kar nekaj dni ne bom spal," je dan po tekmi v pogovoru za svoje društvo razmišljal Uroš Zorman. "Očesa tudi, če bi hotel, ne bi mogel zatisniti. Ves moj trud, na tisoče pretečenih kilometrov, na stotine prejetih udarcev, na milijone kritik iz ust laikov in strokovnjakov so danes poplačani in utišani. Samo jaz, moja družina in moji najbližji vedo, kaj vse je treba storiti od prvih rokometnih korakov do danes, da sem tu, kjer sem," je dodal rokometaš, ki je pri 36 letih še enkrat stopil na sam vrh Evrope. Prvič je bil tam pred 12 leti s Celjem Pivovarno Laško, nato še dvakrat (2008 in 2009) s Ciudadom Realom. "Saj veste, prvi, je le prvi," se spominja leta 2004 in dodaja: "A ta s Kielcami ima posebno vrednost. Mnogi so me že odpisali, me pošiljali v pokoj, sam pa se na igrišču počutim odlično. Dejstvo je, da je telo manj sposobno, a zato moram sam narediti toliko več za fizično pripravljenost. Trdo delati iz dneva v dan, se marsičemo odpovedati. Ni težko, ko te naprej vlečeta večna želja po zmagi in naslovih."

Zorman pravi, da ima za sabo izredno sezono na klubski in reprezentančni ravni. "Še enkrat lahko v dresu Slovenije zaigram na olimpijskih igrah, kar so bile moje velike sanje. In zdaj še ta naslov s Kielcami. Trudili smo se in končno nam je uspelo. Moram reči, da tudi pri zaostanku devetih golov nisem nehal verjeti, da lahko premagamo Veszprem. In ja, korak za korakom, z ekipnim duhom, zbranostjo in nepopustljivostjo, smo se vrnili ter zmagali," je nadaljeval. Slovenski reprezentant je izredno pohvalil tudi ustroj kluba na Poljskem. "Vesel sem, da tukaj verjamejo vame in mi zaupajo. Me cenijo." Počitka prav veliko ne bo, saj se bo že od 24. do 30. junija udeležil svojega poletnega tabora za mlade. "Ne glede na to, da je to teden dni manj oddiha, uživam na taboru. Deliti izkušnje, znanje z otroci, morda mojimi nasledniki na vrhu Evrope, je neprecenljivo," še razlaga Zorman, ki čaka tudi klic selektorja za olimpijske igre v Riu. Zorman je postal četrti rokometaš na svetu, ki so se evropskega naslova veselili s tremi različnimi klubi. Tako se je postavil ob bok svojemu dobremu prijatelju Sergeju Rutenki, rivalu Nikoli Karabatiću ter španski legendi Joseju Hombradosu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

boy36
31. 05. 2016 12.54
+3
Bravo Uroš ,,,še enkrat si utišal tiste sj vemo kako se jim že reče :)
Lisec6
31. 05. 2016 08.17
-7
pri teh letih mu je začel brada rasti
aristotel
30. 05. 2016 20.48
+24
kritika gor ali dol,afere,ego,samosvojost...treba je priznati da je vrhunski in eden najboljših naših rokometašov vseh časov kapa dol...
FAUSTOS1
30. 05. 2016 18.35
-13
dejstvo da ti starejši igralci igrajo odlično tam kjer se bogato plača za reprezentanco pa povprečno
M@ko
30. 05. 2016 20.30
-13
to je zato, ker se mu gre samo za denar, za svojo državo ga pa briga.
alma10
30. 05. 2016 20.34
+26
Res so v rokometu bogato plačani imaš prav,.... Ne govori neumnosti, v 1 letu zasluži povprečen nogomotaš v italjanski ligi, več kot Zorman in njemu podobni rokometaši v celem življenju igranja na vrhunskem nivoju. Zormanu pa vse čestitke za kar je dal za reprezentanco.
boy36
31. 05. 2016 12.55
+0
ja in kaj ima veze koliko zasluži....če mu dajo toliko naj ima