Šport

Priprave so se začele

Tržič, 24. 05. 2007 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ženska rokometna reprezentanca je začela priprave za kvalifikacijski tekmi z Avstrijo za nastop na SP v Franciji.

Rokometni trener Robert Beguš.
Rokometni trener Robert Beguš. FOTO: POP TV

Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je danes zbrala v Tržiču in začela priprave za bližnji kvalifikacijski tekmi z Avstrijo za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Franciji.

Prva kvalifikacijska tekma za nastop na decembrskem zaključnem turnirju v Franciji bo v nedeljo, 3. junija, v Tržiču, povratna pa v petek, 8. junija, na Dunaju.

Prvi strokovni mož Robert Beguš je v velikih kadrovskih škripcih, saj se je v želji po pomlajevanju elitne izbrane vrste že pred časom odpovedal uslugam Natalije Derepasko, Silvane Ilič, Mojce Derčar, Ane Mihaele Ciore, Katje Kurent-Tatarovac in Tanje Dajčman, tik pred začetkom priprav pa je ostal še brez Sergeje Stefanišin, Anje Frešer in Tatjane Oder.

Na Beguševem seznamu so naslednje igralke: Manuela Hrnjič, Anja Argenti, Urša Oven, Tina Sotler, Neli Irman (vse Krim Mercator), Miša Marinček, Martina Strmšek, Vesna Puš (vse Mercator Tenzor Ptuj), Nastja Pavlič, Maja Zrnec (obe Ina Dolgun), Branka Zec (Olimpija PLK), Nina Jeriček, Katja Čerenjak (obe Celeia Žalec), Tanja Čigoja in Darja Jakovčič (obe Llerida), Barbara Varlec (Europrodukt Brežice), Jelena Kikanovič, Maja Šon in Nuša Skutnik (vse Celje Celjske mesnine).

Odsotnost zadnjih treh igralk je malce zavita v tančico skrivnosti, po "uradni verziji" pa se Stefanišinova, Frešerjeva in Odrova več "ne vidijo" v reprezentanci. Nastalo kadrovsko vrzel so tako zapolnile Maja Zrnec, Nastja Pavlič, Tanja Čigoja in Darja Jakovčič.

V podobnih kadrovskih škripcih je tudi Begušev kolega na nasprotni strani, Herbert Müller, ki zaradi zdravstvenih težav ne bo mogel računati na usluge nekaterih nosilk igre, kot so Tanja Logvin, Gabriela Rotis in Steffi Ofenboecks.



  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.