Šport

Rok Benkovič

Ljubljana, 26. 02. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Janja Kobal Ocvirk
Komentarji
0

Rok Benkovič ni zgolj smučarski skakalec, temveč je tudi ljubitelj kač, priden učenec, fant lepotice Karin Škufca, ki je nanj zelo ponosna, in še mnogo več.

Avtorica prispevka: Jana Kobal Ocvirk

Rok Benkovič v letu (Foto: Reuters)
Rok Benkovič v letu (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Med najljubšimi stvarmi novega svetovnega prvaka v smučarskih skokih Roka Benkoviča so zagotovo smuči, saj na njih že dolgo preživlja največ časa. Manj znano pa je, da je Rok tudi ljubitelj kač - doma ima namreč devet let starega udava Zorana. Če Rok ne bi postal vrhunski športnik, bi letos maturiral na Gimnaziji Šiška, tako pa se, kljub temu, da se skupaj s trenerjem zelo trudita uskladiti šolo s športom, Rok šola na daljavo.

Rokova pedagoška koordinatorica Marjeta Kline Suzič je pojasnila, da se z Rokom vnaprej dogovarja, kdaj se bo pripravil na izpit, nato pa se sama dogovori z učitelji za individualne ure, na katerih se smučarski skakalec uči za izpit.

Na Gimnaziji Šiška so zelo ponosni, da je Rok njihov dijak in sošolec. Kline Suzičeva meni, da je Rok odličen učenec, saj ima ogromno obveznosti, pri čemer mora usklajevati šolo in šport, verjame pa, da bi si želel imeti višje ocene. Sošolke se ga spominjajo kot v redu in pridnega fanta, ki so mu večkrat posojali zvezke, saj je zaradi obveznosti večkrat izostal od pouka.

Slovenski smučarski skakalci z medaljami (Foto: Reuters)
Slovenski smučarski skakalci z medaljami (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Skromen fant

Kljub velikim uspehom pa Rok ostaja skromen fant. Kot pripoveduje njegova mama, Erika Benkovič, tudi o tem, da si želi dobre uvrstitve na svetovnem prvenstvu, nikoli ni govoril. Rok je vzornika in učitelja sicer našel v šampionu Primožu Peterki.

Zdaj za Roka seveda vedo vsi, zato bo verjetno tudi lažje pridobival sponzorje. Lani denimo, je Roka sponzoriral Teater 55.

Karin zvesto spremlja vse Rokove tekme (Foto: POP TV)
Karin zvesto spremlja vse Rokove tekme (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Lepo dekle

Naše mlade in uspešne skakalce pa imajo očitno rada lepa dekleta. Že dobrega pol leta je namreč Rokovo dekle manekenka in Supermodel Slovenije 2004, 18-letna Karin Škufca, s katero sta se naključno spoznala na morju. Karin je povedala, da Rok ve, kaj hoče, je na trenutke romantičen, sicer pa je resnično v redu fant.

Lepa Karin tudi zvesto spremlja vse Rokove tekme, pri čemer je priznala, da še nikoli v življenju ni bila tako živčna, kot takrat, ko je Rok skakal v drugi seriji. Njen skakalec je nato postal svetovni prvak, ona pa je bila presrečna. Časa in priložnosti za veselje bosta imela gotovo oba še veliko.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni