Šport

Ruski finale v Dubaju

Dubaj, 29. 02. 2008 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetlana Kuznjecova in Jelena Dementjeva se bosta pomerili v finalu WTA turnirja v Dubaju. Katarina Srebotnik je med dvojicami nastope končala v polfinalu.

Svetlana Kuznjecova
Svetlana Kuznjecova FOTO: Reuters

Druga nosilka teniškega turnirja WTA v Dubaju Rusinja Svetlana Kuznjecova se bo v finalu milijon evrov vrednega turnirja pomerila z osmo nosilko, rojakinjo Jeleno Dementjevo. Kuznjecova v Združenih arabskih Emiratih lovi deseto turnirsko zmago v karieri in sploh prvo letos.

Kuznjecova je v prvem polfinalu s 5:7, 6:4 in 6:4 premagala četrto nosilko, Srbkinjo Jeleno Janković, medtem ko je bila Dementjeva prav tako v treh nizih s 5:7, 7:5 in 6:2 boljša od Italijanke Francesce Schiavone, ki je na poti do polfinala izločila tudi prvo igralko sveta Belgijko Justine Henin. Slednja je bila v osmini finala po treh nizih (7:5, 6:7 (6), 6:3) usodna za Slovenko Katarino Srebotnik.

Srebotnikova in Sugijama končali v polfinalu

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik FOTO: STA

Katarina Srebotnik je turnir v konkurenci dvojic končala v polfinalu. Srebotnikova je skupaj z Japonko Ai Sugijama, s katero sta drugi nosilki, v polfinalu izgubila proti Kitajkama Zi Yan in Jie Zheng s 3:6 in 6:7 (5).

Izidi:
- Dubaj, WTA (1,5 milijona dolarjev):
- dvojice:
Zi Yan/Jie Zheng (Kit) - Srebotnik/Sugijama (Slo/Jap/2) 6:3, 7:6 (5).

- posamično:
Svetlana Kuznjecova (Rus/2) - Jelena Janković (Srb/4) 5:7, 6:4, 6:4;
Jelena Dementjeva (Rus/8) - Francesca Schiavone (Ita) 5:7, 7:5, 6:2.


SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.