Šport

Šesta etapa Boonenu

Pariz, 13. 07. 2007 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

O zmagovalcu šeste etape kolesarske dirke po Franciji so vnovič odločali sprinterji. Zmagal je Tom Boonen.

Na cilj 199,5 kilometra dolge etape od Semur-en-Auxoisa do Bourg-en-Bresseja je glavnina prispela v strnjeni skupini.

Boonen je bil najhitrejši.
Boonen je bil najhitrejši. FOTO: Reuters
Najhitrejši v sprintu je bil Belgijec Tom Boonen, ki je tik za seboj pustil Španca Oscarja Freirea in Nemca Erika Zabla. Švicar Fabian Cancellara je na cilj prispel z glavnino in tako zadržal vodstvo v skupnem seštevku.

Boonen, svetovni prvak iz leta 2005, je z današnjo zmago po dveh letih spet stal na najvišji stopnički katere od etap, kar je hkrati njegovo peto zmagoslavje v posamičnih etapah na tej dirki. Belgijec se je ob težko pričakovani zmagi veselil tudi vodstva za najboljšega kolesarja po točkah. Zeleno majico je prevzel Nemcu Ericu Zablu, s katerim sta sedaj tudi največja favorita za to prestižno nagrado.
Tom Boonen: Petek 13. je zame srečen dan!
Tom Boonen: Petek 13. je zame srečen dan! FOTO: Reuters


"Zmaga mi pomeni veliko, a mi je hkrati prinesla dodatne skrbi. Zdaj bom vozil pod pritiskom, saj se zavedam, da sem med favoriti za zeleno majico," je dejal Boonen po prihodu v cilj in nato še dodal: "Čeprav so bili mnogi drugačnega mnenja, sem se že ves teden dobro počutil. Petek 13. je zame srečen dan."

Sicer pa je tudi današnja etapa bolj ali manj potekala v slogu dosedanjih etap, ko se je vse odločalo v zadnjih nekaj metrih, večina tekmovalcev pa je v cilj prišla v času zmagovalca. To je uspelo tudi Tadeju Valjavcu, ki je ciljno črto prečkal kot 78.

V sobotni sedmi etapi od Bourg-en-Bressea do Le-Grand-Bornanda se bodo kolesarji pomerili s štirimi vzponi. Prvi trije so tretje in četrte kategorije, zato pa bo za specialiste za gorske preizkušnje prava poslastica vzpon prve kategorije na Col de la Colombiere. Kolesarji se bodo namreč tik pred ciljem spopadli s 16 kilometrov dolgim vzponom.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.