Šport

Slavje Koprčanov

Ptuj/Črnomelj, 15. 04. 2007 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Drava in Maribor sta se razšla z neodločenim izidom, Belokranjci so premagali Domžalčane, slavili pa so tudi Koprčani.

Nogometaši Drave in Maribora so se razšli z neodločenim izidom
Nogometaši Drave in Maribora so se razšli z neodločenim izidom FOTO: Jani Dolinšek

Nogometaši Drave in Maribora so se v tekmi 28. kroga Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Štajerski derbi na Ptuju je po pričakovanjih privabil veliko privržencev obeh moštev, ki sta nastopili v oslabljenih sestavah, kar pa ni zmanjšalo vrednosti srečanja. Sam začetek je pripadel gostom iz Maribora, ki so v tretji minuti preko Makrieva imeli priložnost, potem ko si je Murko privoščil izlet v polje. Gostje iz Maribora so imeli več od igre in bili bolj nevarni. V osmi minuti je Mezga nekoliko iz desne strani s 16 metrov streljal proti Murku, ki pa je žogo zanesljivo ujel. Nato so se domačini malo otresli pritiska in zapretili preko Kronavetra, ki je dvakrat streljal proti vratom Maribora, vendar pa ni bil dovolj močen in natančen. V 26. minuti so gostje zahtevali najstrožjo kazen. V prodoru je bil Mezga, ob njem pa Soska. Mezga je padel, sodnik Skomina pa ni pokazal na belo točko, ampak je mariborskemu nogometašu pokazal rumeni karton.

V 30. minuti je sledilo veliko veselje med domačimi navijači. Po levi strani je prodiral Bošnjak, prišel v kazenski prostor Maribora, podal na rob kazenskega prostora do Kronavetra, ki je z močnim strelom premagal gostujočega vratarja Pridigarja. Osem minut kasneje, po storjenem prekršku Berka nad Zajcem, je prosti udarec izvajal Mihelič, vendar njegovi soigralci močnega strela niso uspeli potisniti v domačo mrežo. V 43. minuti je močan strel Lunga kratko odbil Murko, žoga je končala v njegovem desnem vratniku, vendar tam ni bilo nobenega od mariborskih napadalcev. V prvi minuti sodnikovega podaljška je žogo v prazen prostor od Horvata dobil Bošnjak, ki je nekoliko z desne strani močno streljal, vendar je Pridigar žogo izbil v kot.

Začetek je v drugem polčasu pripadel domačim, v 50. minuti je Kronaveter iz razdalje slabih 25 metrov močno streljal, žoga je odskočila pred Pridigarjem, ki pa jo je z zadnjimi močmi izbil v kot. V nadaljevanju so pritisk stopnjevali Mariborčani, ki so izenačili v 62. minuti, ki je po prodoru Pečnika in predložku na vrh petmetrskega prostora do žoge ob domači zaspani obrambi prišel Zajc in z natančnim strelom premagal nemočnega Murka. Pritisk Mariborčanov proti domačim vratom se je stopnjeval, vendar so se Ptujčani dobro branili. Tri minute pred koncem je po predložku Drevenška iz desne strani žoga prišla do Oguja, ki je močno streljal, vendar žoga ni zadela želenega cilja.

Statistika tekme:

Mestni stadion na Ptuju, gledalcev 2800, sodniki: Skomina (Koper), Zirnstein (Portorož) in Spasojevič (Piran).
Strelci: 1:0 Kronaveter (30.), 1:1 G. Zajc (62.).
Drava: Murko, Emeršič, A. Zajc, Bošnjak (od 69. Tisnikar), Prejac, Kronaveter, Soska, Drevenšek, Berko, Horvat (od 90. Filipovič), Kelenc (od 83. Ogu).
Maribor: Pridigar, Džinič (od 75. Mujakovič), Lungu, Cipot, Mezga (od 87. Rakič), Makriev, Tomažič-Šeruga, Pečnik, G. Zajc, Popovič, Mihelič.
Rumeni kartoni: Mezga, Emeršič, Kronaveter, Soska.

Bela krajina - Domžale

Nogometaši Bele krajine so v 28. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 1:0 (1:0).

Nogometaši Bele krajine so premagali Domžale
Nogometaši Bele krajine so premagali Domžale FOTO: J.D.

V 28. krogu državnega prvenstva se je zgodilo tudi to, kar se je po prevladi Domžalčanov v zadnjem času zdelo nemogoče. Nogometaši Domžal so zabeležili prvi poraz v sezoni in to ne v derbiju vrha prvenstvene razpredelnice, ampak proti moštvu, ki se bori za obstanek. Povsem zasluženo jih je premagala Bela krajina, ki je s to zmago povsem približala cilju, pravi čudež bi bil, če bi do konca prvenstva izgubila sedem točk prednosti pred Interblockom in izpadla v drugo ligo.

S tem, kar so pokazali proti vodilnemu moštvu, lahko rečemo, da si Belokranjci obstanek zaslužijo. Čeprav so igrali brez štirih standardnih igralcev (Topič, Karapetrovič, Dvorančič, Raščič), so pokazali, kako se bori za barve svojega kluba. Nasprotniku so prepustili pobudo, toda s fanatično borbenostjo so zaustavljali njihove napade. A ne s klasičnim "bunkerjem. Pokazali so tudi voljo po napadu in bili predvsem na začetku tudi nevarnejši nasprotniki. Po poskusih Agiča, Žagarja, Špeliča žoga ni našla poti v mrežo, zato pa je občinstvo skočilo na noge v 37. minuti, ko je po akciji Špeliča in Penice z glavo v polno zadel Žagar. Za Domžale sta imela najlepši priložnosti prvega dela Ljubijankič (pozneje se je poškodoval) in Zeljkovič, predvsem pri strelu slednjega je svojo kakovost dokazal domači vratar Savič.

Premoč Domžal je bila v drugem delu še bolj izrazita, a jalova. Gosti so si sicer pripravili nekaj priložnosti (Ljubijankič, Lo Duca...), toda mreža domačih se ni zatresla. Domžale so prvič letos klonile, toda poraz ne bo useden, saj imajo še vedno 15 točk prednosti pred Hit Gorico.

Statistika tekme:

ŠRC Loka, gledalcev 700, sodniki: Čeferin (Kranj), Rešek (Kranj), Šinkovec (Begunje).
Strelec: 1:0 Žagar (37.).
Bela krajina: Savič, Cirar, Vrščaj, Rastovac, Panikvar, Agič, Žagar (od 90. Adlešič), Špelič (od 90. Rončevič), Barburič (od 86. Derviševič), Penica.
Domžale: Nemec, Elsner, Knezovič (od 46. Aljančič), Kirm, Zeljkovič, Žinko, Grabič, Junior, Ljubijankič (od 65. Djukič), Cimerotič, Jankovič (od 73. Lo Duca).
Rumeni kartoni: Cirar, Žagar; Knezovič, Jankovič.
Rdeč karton: /

Interblock - Koper

V tekmi 28. kroga Prve Lige Telekom Slovenije je Interblock doma izgubil proti Kopru z 0:1 (0:1).

Nogometaši Kopra so slavili
Nogometaši Kopra so slavili FOTO: Jani Dolinšek

"To je za nas ključna tekma. Moramo zmagati," je pred obračunom s Koprom dejal Tone Hrovatič, direktor Interblocka. A njegove želje se niso uresničile in edini ljubljanski prvoligaš je z drugim domačim porazom v tednu že na pol poti do drugoligaške konkurence v naslednji sezoni. Za Belo krajino zdaj zaostaja že sedem točk in reši ga lahko le čudež.

Točke v Koper potujejo povsem zasluženo, saj so v slabi tekmi Ljubljančani bili slabši. Koprčani bi lahko tekmo dobili s še višjo razliko, a je domače pred blamažo večkrat rešil izkušeni Simeunovič. Ljubljanski vratar pa je bil brez moči v 42. minuti, ko so Koprčani izvedli hiter protinapad, iz bližine pa je bil z neubranljivim strelom natančen Bordon. Konec prvega polčasa je minil brez večjih priložnosti na obeh straneh.

V drugem polčasu so imeli nekaj polpriložnosti tudi domači nogometaši. Nevaren je bil predvsem Adilovič, ki pa v strelih z glavo ni bil dovolj natančen. V zaključku tekme je domačim pot vsaj do točke preprečil še drugi rumeni karton Džidiča.

Statistika tekme:

ZŠD Ljubljana, gledalcev 1000, sodniki: Jug (Tolmin), Kogej (Idrija), Kopač (Sp. Idrija).
Strelci: 0:1 Bordon (42.).
Interblock: Simeunovič, Galič, E. Adilovič, Pavlovič, Štrbac (od 46. Džidič), Brezovački, Salkič (od 64. Šteharnik), Čoralič, Zavrl (od 45. Gerič), Vugdalič, Wakui.
Koper: Hasič, Radulovič, Viler, Handanagič, Rajčevič (od 83. R. Božič), Brozovič, M. Božič, Paulik, Božičič, Bordon (od 72. Volaš), Šečič (od 56. Cardoso).
Rumeni kartoni: Vugdalič, Wakui, Džidžič, Galič; Rajčevič, Šečič, Bordon, Šteharnik.
Rdeč karton: Džidžič (82.).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šokc
15. 04. 2007 19.35
ta ekipa k jih je premagala je Bela krajina!!! :) čestitke belokranjcem:) tk se to dela:) toooooo
pawle8
15. 04. 2007 19.26
mene je ful presenetel ker domzale zguble pa premaga jeh pred zadje uvrscena ekipa lol