Šport

FOTO: Slovenija z visoko zmago nad Portugalsko enajstič na EP

Koper, 17. 06. 2017 21.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je po zmagi v Kopru nad Portugalsko z 28:18 (12:9) uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo med 12. in 28. januarjem prihodnje leto na Hrvaškem.

Začetna slovenska postava - v vratih Matevž Skok, na krilnih položajih Matic Verdinek in Gašper Marguč, krožni napadalec Matej Gaber, na zunanjih položajih Jure Dolenec, Saša Barišić-Jaman in Marko Bezjak, slednjega je v obrambi menjal Borut Mačkovšek - je takoj pokazala svojo odločnost in željo po zmagi. To se je videlo predvsem po pristopu v obrambi, Slovenci so se telesno zelo močnim tekmecem s Pirenejskega polotoka zoperstavili z igro "v telo", a težave so imeli z igro v napadu, saj nikakor niso uspeli razviti svoje prepoznavne hitre igre. Motivirani Portugalci, ki so se pred dnevi v predmestju Porta zelo enakovredno kosali z evropskimi prvaki iz Nemčije, so bili gostiteljem konkurenčni večji del prvega polčasa, v izenačeni in telesno izjemno zahtevni predstavi pa so slovenski rokometaši nekoliko "lažje zadihali" v 22. minuti, ko so po golu Marguča prvič na tekmi povedli za dva gola (10:8). V nadaljevanju je bilo tudi nekaj "nerodnosti", Bezjak je med drugim v slabi minuti zastreljal dve sedemmetrovki, a končnica je vendarle minila v znamenju slovenskih rokometašev, ki so se na veliki odmor podali s prednostjo treh golov (12:9), kar je bila lepa popotnica pred nadaljevanjem pomembne tekme.

Slavje reprezentantov in selektorja Veselina Vujovića z navijači v koprski dvorani Bonifika.
Slavje reprezentantov in selektorja Veselina Vujovića z navijači v koprski dvorani Bonifika. FOTO: Miro Majcen

Selektor Veselin Vujović je v prvem polčasu veliko menjal, na klopi sta od 16 igralcev obsedela le vratar Klemen Ferlin in krilni igralec Blaž Janc, ki je v nadaljevanju vstopil v igro. Slovenski rokometaši so imeli v drugem polčasu popoln nadzor na igrišču. Z granitno obrambo in bravuroznimi obrambami Skoka so povsem zaustavili Portugalce, z dvema zaporednima goloma Dolenca so si v 34. minuti priigrali vodstvo petih golov (14:9), pet minut kasneje pa po prvem nasprotnem napadu in zadetku Janca povišali na +6 (17:11). Portugalska minuta odmora ni zaustavila njihovega naleta, "ideolog" slovenske igre Bezjak je z dvema goloma v 42. minuti svoje soigralce popeljal do vodstva 19:11, a ključ do zmage je bila vendarle granitna obramba, ki je v prvih petnajstih minutah nadaljevanja prejela zgolj tri zadetke. Gostitelji v nadaljevanju niso v nobenem trenutku ogrozili svoje zmage, še naprej so igrali preudarno in kakovostno ter v 56. minuti povedli s 26:16 in se zanesljivo prebili na evropsko prvenstvo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
18. 06. 2017 16.32
+2
Bravo Rokometaši. Skupinski športi presenečajo in vsa čast...
JApajaDAja
18. 06. 2017 09.55
+1
portugalska je sinoči dobesedno pogorela, 2x!