Moskisvet.com
Luka Dončić

Športi z žogo

Luka Dončić ima že milijon oboževalcev

U.K.
30. 10. 2018 12.22
0

Mlademu slovenskemu košarkarskemu zvezdniku gre res vse kot po maslu. Ima odlične predstave v ligi NBA in samo pridobiva na popularnosti.

Pred kratkim pa je dosegel tudi milijon oboževalcev na Instagramu. Tako je Luka postal najpriljubljenejši slovenski športnik na Instagramu, s prestola pa je vrgel Jana Oblaka, ki je sedaj drugi, Goran Dragić pa se drži na tretjem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kuža
Popularen je tudi Dončićev kužek, ki ima prav tako svoj profil na Instagramu. Hugosmeker, kot se pomeranec imenuje na Instagramu, ima več kot 5.000 sledilcev, številka pa bo zagotovo še rasla, saj je Luka vse bolj priljubljen. Njegove sanje o prvem nastopu v NBA so se mu uresničile in kar je še bolje, ostal je na trdnih tleh. "Ja, bil je zelo poseben dan. Izpolnile so se mi sanje in počutil sem se odlično," je dejal Dončić, nato pa nadaljeval. "Nisem čutil nobene nervoze, saj sem pod pritiskom velikih tekem že od šestnajstega leta. Nisem odigral najboljše tekme, vem, da lahko pokažem precej več. Pred nami je še 81 tekem in sploh me ne skrbi za ekipo, saj smo igrali slabo, a bili vseeno blizu zmage. Ne preostane nam drugega kot trdo trenirati še naprej," je Luka povedal po prvi tekmi, kjer je sicer naredil nekaj napak, a pokazal, da bo prava nočna mora za nasprotnike. Dončić je bil na parketu 31 minut in v tem času je dosegel deset točk, osem skokov in štiri podaje. Razočaral je s štirimi izgubljenimi žogami, predvsem pa z metom, saj je zgrešil vseh pet poskusov za tri točke, za dve točki je metal 5 : 11, zgrešil pa je tudi oba prosta meta. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Včeraj so Mavericksi igrali proti San Antoniu in v podaljšku izgubili s 108 : 113. Dončić je v 40 minutah dosegel zanj rekordnih 31 točk. Dončić, ki je iz igre metal 11 : 18 (za tri 4 : 6), je v statistiko vpisal še osem skokov, štiri podaje, po eno ukradeno žogo in blokado, imel pa je tudi šest izgubljenih žog. Igral je kljub težavam s hrbtom. "Kako je? Tako - tako. Ampak ne bom se ustavil," je na vprašanje o poškodbi dejal Dončić, ki si je na tekmi tudi rahlo zvil gleženj. "Rad bi, da bi se uvrstili v končnico. Tako kot vsak novinec pa si tudi jaz želim biti novinec leta," je dejal po tekmi in dodal, da se veseli tekem proti LeBronu Jamesu, ki je njegov vzornik, prav tako pa tudi igranja proti Miamiju in rojaku Goranu Dragiću.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390