Šport

Srebotnikova premagala Petrovo

Dubaj, 26. 02. 2008 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Katarina Srebotnik je uspešno preskočila prvi krog WTA turnirja v Dubaju tako med posameznicami kot tudi med dvojicami.

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik FOTO: Reuters

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je na turnirju WTA v Dubaju z nagradnim skladom 1,5 milijona dolarjev uspešno prestala prvi krog med posameznicami, saj je v dveh nizih odpravila 16. igralko sveta, Rusinjo Nadjo Petrovo. Srebotnikova je vknjižila drugo zmago v dosedanjih sedmih dvobojih s Petrovo.

Velenjčanka se je na glavni turnir prebila skozi kvalifikacije. Najprej je bila boljša od Ukrajinke Oksane Ljubcove, v drugem dvoboju pa je premagala še Japonko Akiko Morigami.

Srebotnikova je bila prepričljivo boljša od Petrove. V prvem nizu je vodila že s 5:2, a je nato dopustila, da je Petrova znižala na 4:5. Toda v samem zaključku niza je bila 26-letna Velenjčanka dovolj zbrana, da je povedla z 1:0. Drugi niz je bil izenačen vse do končnice, ki pa jo je Srebotnikova spet bolje odigrala, med drugim tudi napravila "break", in si zagotovila drugi krog. Tam jo že čaka prva nosilka, Belgijka Justine Henin.

Srebotnikova je uspešno začela tudi nastope med dvojicami, kjer se je skupaj z Japonko Ai Sugijama, v treh nizih sta premagali Španki Anabel Medina Garrigues in Virginio Ruano Pascual, prav tako uvrstila v drugi krog. Drugi nosilki se bosta tam pomerili z boljšima iz dvoboja med Slovakinjo Janette Husarovo in Poljakinjo Agnieszko Radwansko ter Rusinjama Vero Duševino in Jeleno Lihovcevo.

Izida:
posameznice:
Katarina Srebotnik (Slo) - Nadja Petrova (Rus) 6:4, 6:4
dvojice:
Katarina Srebotnik (Slo)/Ai Sugijama (Jap) - Anabel Medina Garrigues(Špa)/Virginio Ruano Pascual (Špa) 6:2, 4:6, 10:6

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
26. 02. 2008 17.42
Bravo kata, spet bo po dolgem času izpadla šele v drugem kolu! Čestitamo!!
vbccbcvbc
26. 02. 2008 17.33
Bravo, Kata! Zdaj pa proti Heninovi.