Šport

Terry bi ostal kapetan

London, 13. 12. 2007 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

John Terry želi ostati kapetan angleške nogometne reprezentance. Bo pa v primeru zamenjave spoštoval odločitev novega selektorja.

Bo Terry zadržal mesto kapetana angleške nogometne reprezentance?
Bo Terry zadržal mesto kapetana angleške nogometne reprezentance? FOTO: Reuters

Ena izmed prvih nalog bivšega selektorja angleške reprezentance Steva McClarena je bilo imenovanje novega kapetana veznega igralca pri Chelseju. John Terry je na tem mestu zamenjal izkušenega vezista Davida Beckhema. Zdaj, ko naj bi Anglija dobila novega selektorja, po namigovanjih naj bi to postal Fabio Capello, bi lahko Terry izgubil kapetanski trak.

John Terry
John Terry FOTO: Reuters
Fabio Capello, bivši trener Real Madrida, naj bi se selil na Otok
Fabio Capello, bivši trener Real Madrida, naj bi se selil na Otok FOTO: Reuters

''Novi selektor lahko vse spremeni. To je njegova odločitev in jaz jo bom spoštoval. Ne glede na to, kdo je selektor, se bo odločil v korist Anglije in ne za Johna Terryja, Stevena Gerrarda ali kogar koli drugega. Vseeno pa ne skrivam, da ne bi rad obdržal mesto kapetana v reprezentanci in peljal to zgodbo naprej. Rad bi videl, da Angliji uspe z menoj kot kapetanom,'' je dejal Terry.

Capello je že povedal, da nasprotuje iskanju kapetana v vrstah napadalcev. Tako zaenkrat Terryju za to mesto nista konkurenta Michael Owen in Wayne Rooney. Se pa je v preteklosti že zgodilo, da je Capello izbiral kapetane tudi med napadalci, čeprav meni, da egoistično obnašanje napadalcev velikokrat povzroči negativne učinke na ekipo. ''Selektor mora ustvariti disciplino v ekipi in pustiti dovolj odprtega prostora za individualne kvalitete posameznih nosilcev igre. V različnih ekipah sem imel veliko dobrih igralcev, ampak samo trije so zame večni - Marco van Basten, Raul in Alessandro Del Piero," je dejal Fabio Capello.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

C.Ronaldo9
13. 12. 2007 17.07
fak ej kako morajo v angleški nogomet prpelat italijana....oni imajo tolk glup nogomet z izjemo milana.... kakšen bo to nogomet?angleži bodo pogoreli na celi črti.RAFAEL BENITEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!