Šport

Ulaga: Naj nam plačajo račune!

Ljubljana, 15. 02. 2008 06.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
5

Smučarska zveza je najela kredit, s katerim naj bi vodstvo poplačalo vse dolgove. Ime banke, ki je zagotovila denar, ostaja skrivnost.

Predsednik SZS Stanislav Valant (v sredini) bo moral v prihodnjih dneh poplačati tudi nastale nordijske dolgove.
Predsednik SZS Stanislav Valant (v sredini) bo moral v prihodnjih dneh poplačati tudi nastale nordijske dolgove. FOTO: Matic Flajšman

Po zadnjih dogodkih na SZS se „stanovalcem“ hiše v Podutiku vendarle pišejo lepši časi. Skrivnostna banka je namreč odobrila posojilo, hkrati pa je predsednik SZS Stanislav Valant na mesto poslovnega direktorja alpskih disciplin imenoval Matjaža Štiblja.

Kot vse kaže, se bo finančno stanje vsaj približno stabiliziralo, tako da bodo lahko tudi vsi najboljši smučarji brezhibno trenirali. Najverjetneje pa bo lažje tudi nordijcem, ki upajo, da bodo vsa njihova sredstva, s katerimi so dolgove reševali alpinci, prišla nazaj na račun.

Primož Ulaga (levo) v primeru neporavnanih obveznosti šefov zveze, za torek napoveduje novinarsko konferenco.
Primož Ulaga (levo) v primeru neporavnanih obveznosti šefov zveze, za torek napoveduje novinarsko konferenco. FOTO: Damjan Žibert

"Ne zahtevam ničesar drugega, kot plačila zapadlih računov, kar znaša natanko 280 tisoč evrov,“ je za 24ur.com povedal uspešni poslovni direktor nordijcev Primož Ulaga, ki je bil pred dnevi, zaradi neplačanih nordijskih računov popolnoma na tleh. Bolj kot to pa je zanimivo, da natančnega zneska posojila šefi zveze ne vedo. Po nam znanih informacijah je Valant dejal, da so od banke dobili nekaj več kot 700 tisoč evrov kredita, hkrati pa je prisotnim na zadnji seji dejal, da naj ga ne sprašujejo o imenu banke. V tem trenutku je znano le to, da so kot nekakšno garancijo za sprotno plačevanje obrokov zastavili delež Športne loterije, prvi obrok pa je potrebno plačati šele čez leto dni.

Tako bodo lahko izplačali tudi dolgove nordijcem, v nasprotnem primeru pa bo na krovni smučarski organizaciji vnovič zavrelo. "Šefom zveze sem že povedal, da bom v nasprotnem primeru v torek sklical novinarsko konferenco,“ je pogovor zaključil Ulaga, ki veliko ve o skrivnostnem dogajanju v Podutiku.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vsevidi@email.si
15. 02. 2008 08.59
Pa še to. SPONZORJI zbudite se, kaj vas nič ne zanima kam gre vaš denar. Pa zaboga zahtevajte že enkrat svojega nadzornika v SZS, da boste vsaj vedli kako in kaj. Pa folk ne bodite preveč sočutni v tem smislu, saj če ne bo denarja, potem pa tekmovalci ne bodo mogli tekmovati. Hvala bogu, da se enkrat to zgodi. Ni denarja, ni tekem, ni rezultatov in medijske pozornosti, nadalje sponzorji gredo stran, ljudstvo se obrne proti SZS, nakar končno (kakšnih 100 let prepozno) preveč zasidrani - prilepljeni gospodje morajo zapustiti SZS. Niso tekmovalci po klubih zaradi vas, ampak ste vi zaradi njih. Kajti če klubov ne bo, tudi vas ne bo.
max99
15. 02. 2008 08.41
Haloooo tukaj nekaj močno smrdi.!! A kdo vozi gnojnico na SZS?????Dajmo, dečki iz SZS odprte karte na mizo..brez prikrivanja---
vsevidi@email.si
15. 02. 2008 08.30
Super. Ker jim ni prej uspelo prodati deleža Loterije, pač ustavila jih je država, bodo pač storili malo drugače. Lepo bodo zastavili delež in to famozni neznani banki, s katero po čistem naklučju (da ne bi kdo na kaj pomislil) seveda imajo kakšne odnose, če že ne lastniške pa sam bog ve kakšne. Kredita itak ne bodo odplačali, ga itak nimajo namena odplačati. Nakar bo ta famozna banka lepo popapala delež Loterije iz SZS. In ga bodo (delež) akterji dobili na čisto legalen način. Če ne gre zgrda (prejšnja prodaja deleža), bo šlo pa zlepa. :-) Kje si oblast, kje ste organi za preprečevanje takšnih zadev??? DOBRO JUTRO. HALO.
rsp.123@email.si
15. 02. 2008 07.47
Upam, da se tudi tem nedotakljivežem malce tresejo hlače in da zadnje čase spijo bolj slabo. Tudi kakšnega od njih bi verjetno lahko strpali v marico.....
fmunih@email.si
15. 02. 2008 07.39
ČE GRE ZA ZASTAVO DELEŽA ŠPORTNE LOTERIJE V OZADJU NI BANKA, SICER BI JO LAHKO BREZ STRAHU OBJAVILI KOT REKLAMO! DIŠI PO GOLJUFIJAH!