Šport

Ulaga: Sestanki so brezpredmetni!

Ljubljana, 06. 02. 2008 06.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman, S.P.
Komentarji
2

Na Smučarski zvezi Slovenije še vedno vre, saj vodstvo mrzlično pričakuje prilive, ki pa jih vsaj zaenkrat ni na vidiku.

Primožu Ulagi (levo) presedajo sestanki, ki jih sklicuje direktor SZS Jaro Kalan.
Primožu Ulagi (levo) presedajo sestanki, ki jih sklicuje direktor SZS Jaro Kalan. FOTO: Damjan Žibert

Slovenska smučarija nas iz tekme v tekmo razveseljuje predvsem v hitrih disciplinah, popolnoma drugačna pa je slika na sami krovni organizaciji. Dolgovi so še vedno nespremenjeni, v blagajni primankuje 700 tisoč evrov in do danes nihče izmed šefov belega cirkusa ni predstavil ustreznega sanacijskega načrta.

Zaenkrat jim je "kreditno“ najbolj ob strani stal Primož Ulaga oziroma nordijski del zveze, kar pa do konca sezone več ne bo mogoče. Nordijska sredstva, ki so jih s skupnega računa "jemali" šefi Smučarske zveze Slovenije in tako vsaj sprotno plačevali zaostale obveznosti, bodo v kratkem preteklost. Ulaga je kot poslovni šef omenjene panožne zveze znotraj SZS naredil obračun zapadlih obveznosti in prišel do žalostnega zaključka.

"Uspel sem preračunati zaostale dolgove, ki so se nakopičili zaradi že znanih razlogov in zgrožen ugotavljam, da gre za 250 tisoč evrov,“ je za 24ur.com povedal Primož Ulaga, ki je vedel, da "izposojanje“ denarja šefov SZS ne pelje nikamor. Spomnimo; pred dnevi smo že poročali o težavah ekipe Petre Majdič, ki ne prejema rednih izplačil, menda pa ni rožnato niti pri ta hip najbolj vročem alpincu Andreju Jermanu.

Kje so rešitve?

"Potrebno je sestaviti sanacijski načrt, kar mora biti tudi osnova za novega poslovnega šefa. Le tako se da znebiti nastalih dolgov. Vsi opravljeni sestanki so zame brezpredmetni, saj se ni premaknilo nič,“ je še dodal Ulaga, ki se zaveda neugodnega nordijskega položaja.

Poklicali smo še tiskovnega predstavnika Smučarske zveze Slovenije. "Pogovori potekajo, več pa bo znano prihodnji teden. Tudi finančna sanacija naj bi stekla,“ je za zaključek pestrega dogajanja na zvezi dejal Tomi Trbovc.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

max99
06. 02. 2008 10.31
ja dokler bo na vsakega tekmovalca prisel en funkcjonar,tukaj ne bo kruha...!!! rezultatov pa še manj. kalan pa ulaga naj se spravta k kakšnem delu ,ne pa da se obešata po SZS..njima je najtežje , ko ne vesta kdaj gresta lahko domov !!!
Tonček Balonček
06. 02. 2008 09.48
Najbolj smešno za te menažerje, mešetarje, je to, da so rezultati tam, kamor so zdevali najmanj denarja!!