Šport

Ulagi odvzeli pristojnosti

Ljubljana, 13. 04. 2007 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po maratonski seji Zbora za skoke so omejili pristojnosti direktorja nordijskih disciplin Primoža Ulage.

Po sredini šest ur in pol trajajoči seji Odbora za skoke in nordijsko kombinacijo je v četrtek skoraj sedem ur zasedal še Zbor za skoke in NK in malo pred polnočjo le potrdil predlog odbora ter sprejel sklep, da se naloge direktorja nordijskih disciplin razdelijo na naloge poslovnega in naloge športnega direktorja. Naloge poslovnega direktorja bo še naprej opravljal Primož Ulaga, medtem ko bodo za športnega direktorja do ponedeljka, 16. aprila, pripravili interni razpis.

Primož Ulaga bo odslej zgolj poslovni direktor
Primož Ulaga bo odslej zgolj poslovni direktor FOTO: POP TV

Na zboru so se predsedniki slovenskih klubov po maratonski seji odločili, da se naloge direktorja nordijskih disciplin v prihodnje razdelijo na naloge poslovnega direktorja, ki jih bo opravljal Primož Ulaga, in športnega direktorja, obe funkciji pa bosta enakovredni. Za potrditev sklepa so predstavniki klubov glasovali s 34 glasovi za, osmimi proti, pet predstavnikov klubov pa se je glasovanja vzdržalo. Ulaga po seji sklepa zbora ni želel komentirati.

Zbor je na seji imenoval tudi tričlansko komisijo v sestavi Jože Javornik, Janko Damjan in Beno Hvala, ki mora do 16. aprila pripraviti razpisne pogoje za interni razpis. Komisija bo prijave kandidatov, čeprav zbor že ima v mislih določeno osebo za mesto športnega direktorja, sprejemala najpozneje do 20. aprila, predlog pa bo pripravila do naslednje seje zbora, ki bo 23. aprila.

Ne morem ravno reči, da je bila sezona dobra, ni pa bila katastrofalna. Bile so že slabše. Upajmo, da je zdaj to prava rešitev. Če bi vedeli, da je to prava rešitev, bi takšno potezo povlekli že lani. Nekako v tem slogu smo sicer že lani želeli razmejiti pristojnosti direktorja, ko naj bi funkcijo športnega direktorja prevzel Jelko Gros, tržnega pa Primož Ulaga, ampak se je zapletlo pri glasovanju oziroma so klubi glasovali v prid Ulage. Predsednik Zbora za skoke Jože Ograjenšek

"Do takrat pričakujemo, da bomo izbrali športnega direktorja, saj si želimo, da bi ta čim prej postavil trenersko ekipo za novo sezono, določil reprezentance in pričel z delom. V mislih imamo nekaj imen, a o teh resnično zdaj ne bi želel govoriti, smo pa mnenja, da mora biti to oseba, poznana ne le v športnih krogih, ampak tudi v širši javnosti. In takšnih kandidatov v Sloveniji ni veliko. Po pogovorih s štirimi se je izkristaliziralo eno ime, o katerem danes še ne bi govoril," je po zasedanju poudaril predsednik zbora Jože Ograjenšek.

Ograjenšek je prepričan, da do večjih sprememb na trenerskih mestih ne bo prišlo, čeprav se o tem na zboru niso pogovarjali: "Trenerski kader bo postavil športni direktor. Sam menim, da imamo tudi v Sloveniji dobre trenerje in jih ni potrebno iskati v tujini. Morda bo prišlo le do posameznih rošad med njimi. Glavni trener reprezentance Ari-Pekka Nikkola je tudi sam izjavil, da je z nami pripravljen sodelovati še naprej."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vwpassat2000@email.si
15. 04. 2007 18.36
huascaran04 | 14.04.2007 | 08:20 se povsem strinjam s tvojimi ugotovitvami. Je pares da je v nasem sportu se precej raznih Ulag, ki samo skodijo slovenskemu sportu. (npr. Aljancic)
huascaran04@yahoo.com
14. 04. 2007 08.20
A je Ulagi končno vsaj na športnem področju "odzvonilo"? Tole je bil res skrajni čas-že tako je naredil nepopravljivo preveč škode v skakalnem športu s svojim dokazovanjem, ob tem pa uspešno dokazal samo to, da o skokih zares nima blage veze! In "oddal" v beli svet dva NAŠA odlična trenerja - Zupana in Bajca! Težko bo Ljubljanski narcisoidnež in prepotentnež zbral toliko denarja, kolikor sta in še zmeraj za naš skakalni šport pomenita omenjena, renomirana trenerja.
Tonček Balonček
13. 04. 2007 09.01
A Beno Hvala bo zadolžen za TV prenose?