Šport

V finalu Prule in Gorenje

Škofja Loka, 31. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Mobitela Prul 67 so v prvi polfinalni tekmi slovenskega pokala v Škofji Loki premagali Celje Pivovarno Laško z 31:27 (16:15). Ljubljančani se bodo v nedeljskem finalu pomerili z rokometaši Gorenja, ki so 33:32 premagali Prevent iz Slovenj Gradca.

Sodnika: Juratovec (Logatec) in Puntarič (Ljubljana).

Mobitel Prule 67: Podpečan, Šimon 1, Natek 2, Brumen 2, Vučičevič 9 (4), Backovič 1, Lubej 1, Ficko 1, Simonovič, Zrnič 5, Lapajne, Matovič 5, Zorman 3, Kastelic 1.

Celje Pivovarna Laško: Rutenka 5, Bilbija, Oštir, Pajovič 4, Gajič, Maksič 3, Ivančič 1, Perič, Tomšič 2, Kozlina 5, Lorger, Milosavljevič 2, Žvižej 1, Kokšarov 4 (2).

Sedemmetrovke: Mobitel Prule 67 5 (4), Celje Pivovarna Laško 2 (2).

Izključitve: Mobitel Prule 67 10, Celje Pivovarna Laško 16 minut.

Ljubljanski rokometaši so se v polfinalu slovenskega pokala Celjanom oddolžili za poraz v finalu državnega prvenstva in si priigrali priložnost, da ubranijo naslov, ki so si ga v minuli sezoni prav tako osvojili v Škofji Loki. V prvem polčasu je bila tekma vseskozi izenačena, Ljubljančani pa so si odločilno prednost priigrali v zadnjih petnajstih minutah ne preveč kakovostnega dvoboja. Do 39. minute je bil rezultat na srečanju dveh najboljših slovenskih ekip kar devetnajstkrat izenačen, nato pa so Ljubljančani v obdobju od 39. do 48. minute tekmecem onemogočili dosego gola, sami pa z delnim izidom 4:0 v 47. minuti povedli s 24:20. Visoko prednost so letošnji državni podprvaki z rutinirino igro držali vse do konca tekme in se na koncu povsem zasluženo veselili uvrstitve v finale.

"Zelo sem zadovoljen s predstavo mojih varovancev. Državno prvenstvo smo izgubili na lahek način in vesel sem, da so se moji igralci zbrali in polfinalno pokalno tekmo odigrali za svoj užitek," je po srečanju dejal ljubljanski strateg Kamenica, medtem ko je celjski trener Miro Požun dejal: "Po osvojitvi državnega prvenstva smo povsem izven forme. Malce so temu botrovale poškodbe igralcev, nekoliko izpraznjenost po koncu naporne sezone, kar pa seveda ne zmanjšuje zasluženega zmagoslavja ljubljanske ekipe."

Gorenje - Prevent 33:32

Rokometaši Gorenja so v drugi polfinalni tekmi slovenskega pokala v Škofji Loki šele po dveh desetminutnih podaljških premagali Prevent iz Slovenj Gradca s 33:32 (27:27, 22:22, 12:7).

Sodnika: Krstič in Ljubič (oba Kozina).

Gorenje: Skok, Tamše 3, J. Dobelšek, Peterlin, Bedekovič 8, Kavtičnik 11 (4), Mlakar 2, Oštir, Sovič 3, Sirk 4 (1), Gajšek, L. Dobelšek 2, Štefanič.

Prevent: Šafarič, Bajram 2, Kavaš, Plešej, Špiler 4, Mavc 1, Imperl, Levc 2 (1), Jelen, Sania 4 (2), Štusaj 2, Kovač 5 (1), Kukavica 1, Konečnik 11.

Sedemmetrovke: Gorenje 4 (3), Prevent 4 (4).

Izključitve: Gorenje 22, Prevent 18 minut.

Rdeči kartoni: Bedekovič (64.), Levc (64.), Stusaj (79.).

Velenjčani so si po pravi rokometni srhljivki priigrali uvrstitev v finale, strelec odločilnega zadetka pa je bil v 78. minuti Branko Tamše. Redni del tekme ni kazal na tako dramatičen razplet, izbranci velenjskega trenerja Ivana Vajdla so bili absolutni gospodarji škofjeloške dvorane Poden in bolj ali manj vseskozi nadzorovali tekmeca. Vse do končnice tekme, ko so vidno popustili in "ježkom" dovolili, da so v 60. minuti znižali na 21:22, pet sekund pred koncem pa celo izenačili in si priigrali podaljšek, potem ko je 7-metrovko zadel veteran Aleš Levc. V izjemno razburljivih dvajsetih minutah se je dogajalo vse mogoče, tehtnica se je nagibala na eno in drugo stran, kanček več sreče pa so imeli Velenjčani, ki se bodo v velikem finalu pomerili z Ljubljančani.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja