Šport

VIDEO: Hitov poslednji smuk?

Ljubljana, 27. 02. 2008 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman, S.P.
Komentarji
2

Smučarska zveza Slovenije se je znašla v neugodnem položaju. Pokroviteljem je zaradi netransparentnosti poslovanja prekipelo.

Najeti kredit, stabilizacija, poplačilo nastalih dolgov – to so argumetni Smučarske zveze Slovenije (SZS) ob katerih naj bi javnost popadala na kolena in na veliko razlagala vsem živim kako urejene so razmere v smučarski hiši.

Predsednik SZS Stanislav Valant (v sredini) se je znašel v težavah.
Predsednik SZS Stanislav Valant (v sredini) se je znašel v težavah. FOTO: Matic Flajšman

Vse le ni tako čisto, predvsem pa bode v oči netransparentno poslovanje, saj pokrovitelji ne vedo kam natanko odtekajo nakazana sredstva. Sponzorji namreč nakazujejo denar za sprotne račune in ne za plačevanje zaostalih obveznosti.

Prvi so se zaradi netrensparentnega poslovanja oglasili v novogoriškem Hitu. "Pričakujemo, da zveza naredi nekaj na transparentnosti poslovanja in šele nato bomo videli kako naprej,“ je za 24ur.com povedal vodja korporativnega komuniciranja pri Hitu Tilen Majnardi. Že pred časom so se v smučarskih krogih pojavljale govorice, da največji pokrovitelji zahtevajo svojega predstavnika v izvršilnem odboru SZS, a vsaj zaenkrat do tega ni prišlo.

Poslovni direktor nordijcev Primož Ulaga (levo) je že pred časom opozarjal na netransparentnost poslovanja zveze.
Poslovni direktor nordijcev Primož Ulaga (levo) je že pred časom opozarjal na netransparentnost poslovanja zveze. FOTO: Damjan Žibert

Na Hitove "grožnje“ pa so se že odzvali v Podutiku. "Mi se bomo sestali z vodstvom Hit-a, saj glede na rezultate ne vidimo razlogov, zaradi katerih bi se lahko razšli,“ je za 24ur.com dejal predstavnik za odnose z javnostmi pri SZS Tomi Trbovc. Kljub vsemu pa je že vsem v Sloveniji jasno, da nekaj na zvezi ni v najlepšem redu. Na to je že pred časom opozarjal poslovni direktor nordijcev Primož Ulaga, ki mu je prav zaradi netransparentnosti na SZS zraslo kar nekaj sivih las. Če se zadeve ne bodo uredile, se utegnejo oglasiti še drugi veliki pokrovitelji, pomoči katerih bi bili zagotovo veseli tudi v drugih klubih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

visja_sila
28. 02. 2008 08.48
se pravi lobiranje "uzaljenih" in "nesprejetih" se je pricelo. res pogumno dejanje vseh vpletenih. vse za lastno slavo.
bema1201
27. 02. 2008 23.10
+1
Metlo in to z močnim štilom bi rabili, da bi pometli in naredili red v SZS . Vsaka čast športnikom, da še imajo voljo tekmovati in gledati funkcionarske starce kako na njihov račun zapravljajo družbeni denar. Komunistične p....de le te namreč v glavnem vodijo šport v Sloveniji (OKS,SZS itd) so res čisto brez vesti.