Šport

VIDEO: Jerman jezen na SZS

Brnik, 27. 02. 2008 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Špela Pretnar
Komentarji
30

Andrej Jerman se pred odhodom na smuk na Norveško upravičeno jezi na Smučarsko zvezo Slovenije.

Kredit, ki ga je pred kratkim najela Smučarska zveza Slovenije, ni rešil finančne krize alpskih smučarjev. Ekipa za hitre discipline je danes v Kvitfjell odpotovala brez spremstva fizioterapevtke.

Andrej Jerman
Andrej Jerman FOTO: Reuters

Kljub odličnim rezultatom, Andrej Jerman je bil tretji na smuku v Chamonixu, Aleš Gorza pa na superveleslalomu v Whistlerju, odgovorni na Smučarski zvezi našim asom ne zagotavljajo optimalnih pogojev za tekme in treninge. Trener Urban Planinšek je upravičeno zaskrbljen, saj se mu še ni zgodilo, da bi na tekme hitrih disciplin odpotoval brez fizioterapevta. Našega najboljšega smučarja zadnjih sezon Jermana pa jezijo predvsem drage počitnice vodilnih mož Smučarske zveze in neporavnane obveznosti do članov ekipe.

V videu poglejte, kaj je tik pred odhodom povedal naš najboljši alpski smučar...



  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

visja_sila
28. 02. 2008 11.26
Meni se pa zdi nesmiselno, da imajo nasi smucarji avstrijske fizioterapevte, ki so sigurno veliko drazji od nasih. o kvaliteti pa ne vem razpravljat.
visja_sila
28. 02. 2008 08.59
vsevidi: ti si pa hudo prizadet v tej zgodbi in oskodovan k se tko oglasas. najlazje je biti opozicija in pluvati. povsod same zarote,..kraje,..tajkunstvo,..klientelizem.... ;-) dejmo rajs pobudo da tudi pri nas drzava naredi tako kot na Hrvaskem glede davkov. vse te sportne institucije morajo drzavi placati davek od racunov od pogodb med sponzorji in klubi. naj bo drzava prijazna do sporta in naj zmanjsa davek za te racune. pa bo klubom in zvezam ostalo velikooooo vec denarja. vsi so isti. takrat ko so uspehi se vsi slikajo zraven in obljubljajo...ko imajo osebne interese bi pomagali,...ko ni uspehov se pluva, dela in isce afere,...in takrat ni zraven nobenega ki bi pomagal. drugace je pa tko. sport je posel. in problem je ker je veliko sportov. vsi bi bili radi svetovni prvaki. vsi iscejo sponzorje in cakajo na drzaven denar. vse to pa se je z odhodom drzave iz gospodarstva koncala. podjetjem ni vec do sporta. podjetjem je do visokegaaaa dobickaaaaa. in zato ne vlagajo v sport toliko kot bi lahko. prav tako vsi klubi,..zveze,..."napadajo" iste sponzorje. zakelj je pa tak kot je. zal premajhen da bi vsi iz istega zaklja denar lovil.
visja_sila
28. 02. 2008 08.41
zakaj je objavljena samo zgodba ene strani? mene pa zanima kaj imajo vodilni za povedat. tajkuni v smucanju? kdo pa bi to lahko bil? Jure Kosir?
vsevidi@email.si
28. 02. 2008 08.00
REŠITEV JE ENOSTAVNA. V Italiji naprimer (ker je ravno čist zraven) ima finančna policija enostaven princip. Lepo te mal dajo na hladno, potem pa ti njim dokazuješ kako si prišel do bogastva. Pri nas ti mora pa država dokazvat, da si bil nepošten. Lepo spakirati tele tajkunčke na hladno in potem naj dokazujejo kako so pridobili to kar imajo.
Buena Vita
28. 02. 2008 06.53
Samo dva milijona nas je,odštejte proč otroke,dijake.študente invalide,nezaposlene==koliko je produktivnega prebivalstva,odštejte vse tiste ki delajo za malo plačo,ostane mali procent tistih ki lahko kaj dajo,verjemite da ni v športu megalamanskih zneskov,preprosto ni kje jemat,-če bi se opredelili za par športov?-oky,potem bi govorili imamo dovolj denarja,-bilo bi krivično do tistih ki ne pridejo do potice,tak spekter različnih športnikov,seveda imajo vrhunske rezultate,žal zmanjka potica za rezanje. Zakaj imajo v tujini vrhunski športniki menedžerje?zato da skrbi menedžer za dotičnega športnika-co,potem pride do izrazasposobnost posameznika.-pri nas se še vedno meša megla--govorimo kako smo bogati ,mene zanima kje štancajo denar ,
andrija_posavec@t-2.net
28. 02. 2008 05.54
Andrej,a nisi vedel da tisti kateri so pri koritu najprej poberejo smetano potem pa ostalim kaj ostane? Žalostno je da se od naših športnikov zahteva ne vem kaki vse rezultati a plače pa ne dobijo,sramota za državo!
Matej Gradišek
27. 02. 2008 23.59
sramota za slovenski šport
bema1201
27. 02. 2008 22.49
Koliko so šele šefi SZS zapravili denarja, ko smo imeli še PODARIM DOBIM. Sedaj, koga je manj se hitreje vidi, kako se gospodari. Dobro, da imajo naši smučarji še voljo, da se trudijo in dosegajo vrhunske rezultate, ko pa njihovi šefi zapravljajo denar, ki naj bi šel smučarjem. Nekateri od teh šefov so pa milijonarji v eurih, pa jih noben ne vpraša od kod jim bogastvo.
tirolec
27. 02. 2008 20.47
Tudi tu so zakolisne igre, ki se normalnim ljudem še sanjajo ne....Ne čudi me, kar se dogaja že nekaj let in se še bo, ker vse to MI dovoljujemo...tudi tu se vse vrti okoli denarja in r....
prisoten@email.si
27. 02. 2008 20.35
ivan sicer nisem janša fan. vedar kaj ma janša veze s smučarji? malo si poglej kakok se financirajo športne zveze. aja. po tvoje je tudi drzava kriva da je NK olimpija propadla
ivan.vindis@gmail.com
27. 02. 2008 18.42
A ni to zanimivo, kako se JJ vlada hvali s pozitivnim proračunom, in kako vsa leta zapravlja davkoplačevalski denar, SDS si kupuje 2 mil EUR vilo v Lj, za naše smučarje, ki so se končno prebili iz dolgoletne sivine, pa nekako ne najde denarja :) kot tudi ne za obubožane državljane ...
kamsamo
27. 02. 2008 18.23
Bo pač očitni mogu jt smučat za kakšno grugo smučarsko zvezo, sej so naši vrli politiki že zdavnaj izjavli, da športnikom ni potrebno več promovirati Slovenije, ker je to zdaj njihovo delo. Veliko uspeha.
zlatko83@email.si
27. 02. 2008 18.11
Sedaj pa sem še malce bolje poučen :( Trenerji, pomočniki, fizioterapevti,... že kar lep čas niso prejeli plačil za svoje delo. "Nekdo" je predlagal, naj gospodje Kalan, Šturm, Štibelj &Co. javno povedo, kdaj so oni dobili zadnjo plačo (višina plače je tako poslovna skrivnost)
LiuMb
27. 02. 2008 17.10
Saj so vedno kradli sponzorski denar...vsi, od Toneta naprej..sedaj pa imajo, kar imajo- mislim vodstvo... edino mi gre malo dol, ko vidim, da Jerman in Majdičeva kljub vsem zdraham dosegata vrhunske rezultate. Zna se zgoditi, da bosta kdaj vozila za katero drugo državo....
Tonček Balonček
27. 02. 2008 17.00
Brez fizioterapevta je pa res poden od podna! Prerdlagam, da ministrstvi za obrambo in za notranje zadeve organizirata skupni vod fizioterapevtov, ki bodo stalno na razpolago. Z nabavo transportnega letala MO bo vse skupaj nekoliko enopstavneje, pa vendar nima smisla, da jih imamo na Kosovu in Afganistanu! Rabili jih bi v Falunu, Ostersundu, da ne govorim o Jr. Gori ali celo Plaivi! Bravo naši, vključite se v enotni sindikat družbenih delavcev!!!!!
zlatko83@email.si
27. 02. 2008 16.45
hanzaplast2000: a si bil z skupaj njimi in na njihove stroške na izletu v Kanadi al kje so pač že bili?????
vsevidi@email.si
27. 02. 2008 15.14
@hanzaplast2000: glede MK sem pritrdil zlatkotu83, ki je opozoril na ta problem. Jst sem zapisal še drug aspekt te velecenjene MK, ker jo pač tekmovalci v smučarskih klubih in delavci morajo imeti, če hočejo biti člani SZS, ter posledično tudi nastopati na tekmovanjih. Če jo pač kupiš kot navaden državljan jo pač kušiš in se za to zavestno odločiš, kot tekmovalec pa si prisiljen vzeti to kar to SZS ponuja. Zato sem podal mnenje, da bi lahko bilo tudi drugače. Seveda potem šefi na SZS ne bi imeli ugodnosti pri tej zavarovlanici, ki jo sedaj forsirajo naprej z MK. Tko, da ni tole čist tko kr neko nabijanje, ampak še eden izmed mnogih problemov na SZS. Namesto, da bi SZS pomagala klubom, jih pa izžema.
kviht
27. 02. 2008 14.40
pa kakšna nespodobna produkcija je to?? slišim "ves promet" okoli samo govornikov ne. da ne omenjam retardiranega načina govorjenja "novinarke".
visja_sila
27. 02. 2008 13.01
matekolovrate: posplosevati in vse metati v en koš pa res ne gre.
matekolovrate
27. 02. 2008 12.49
Povsod je isto ljudje ki nekaj naredijo in ki delajo al je to delavec, inženir ,športnik itd zanje nikoli ni denarja.Za tiste na balkonu po se tala dobičke.Kako je to mogoče.