Šport

VIDEO: Marko Milič še dve leti v Tivoliju

Ljubljana, 21. 02. 2008 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan Uniona Olimpije in ljubljenec ljubljanskega košarkarskega občinstva bo v zeleno-belem dresu igral do konca sezone 2009/10.

Košarkarski klub Union Olimpija je začel oblikovati okostje ekipe za naslednjo sezono. Med prvimi mu je nadaljnjo zvestobo obljubil ljubljenec občinstva in zdajšnji kapetan Marko Milič, ki bo v Ljubljani ostal še najmanj dve sezoni.

Marko Milič bo še naprej navduševal košarkarski Tivoli.
Marko Milič bo še naprej navduševal košarkarski Tivoli. FOTO: Damjan Žibert

„V svoji karieri sem sledil mnogim ciljem. Moja želja je bila liga NBA, želel sem si nastopati za velike evropske klube, zdaj pa se mi je izpolnila še ena želja - ustaliti se in ostati v domači sredini za dalj časa,“ je ob podpisu nove pogodbe povedal 31-letni košarkar. „Želim ostati v klubu, ker verjamem v prihodnost Olimpije in ker se z družino ne želim več seliti po svetu. Klub se je stabiliziral, direktor in uprava pa so začeli z gradnjo ekipe za naslednje sezone že sedaj, kar se mi zdi edino pravilno. Verjamem, da lahko letošnje sanacijske cilje že drugo leto nadgradimo tudi z izboljšanjem tekmovalnega rezultata. Še prej pa moramo narediti dober rezultat v ligi NLB in domačemu pokalnemu naslovu dodati naslov v državnem prvenstvu,“ ima ambiciozne cilje v tekoči sezoni ljubljanski kapetan.

Kranjčan je v tej sezoni najboljši igralec Uniona Olimpije. V Evroligi je imel povprečje 15,6 točk in 6,4 skoke na tekmo, v ligi NLB pa je trenutno tudi najboljši strelec in skakalec moštva s povprečjem 15 točk in 4,6 skokov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

joze.urbiha@gmail.com
21. 02. 2008 13.17
Končno pametna poteza uprave.Mirko vsaka čast,da boš ostal.