WFC

Fabjan: V K-1 sprejmem vsak izziv!

Ljubljana, 24. 03. 2010 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
21

Trenutno najboljši slovenski borec po pravilih K-1 Miran Fabjan je za 24ur.com spregovoril o svojih začetkih in načrtih za prihodnost.

Miran Fabjan je v finalu turnirja WFC 8 premagal Rožleta Jazbinška in si priboril šampionski pas.
Miran Fabjan je v finalu turnirja WFC 8 premagal Rožleta Jazbinška in si priboril šampionski pas. FOTO:

Ljubitelji mešanih borilnih veščin že z nestrpnostjo odštevajo ure do sobote (27. 3.), ko bo v hali Tivoli na sporedu turnir WFC 10: Night of Champions. Borba večera bo spet pripadla Miranu Fabjanu, ki se bo pomeril z mojstrom taekwondoja Ivanom Budimirjem. Borec iz Branika pri Novi Gorici se je med zvezde izstrelil na turnirju WFC 8, ko je pokoril vso konkurenco in si priboril šampionski pas. Začetki slovenskega Rockya segajo šest let nazaj, ko je prvič stopil v telovadnico in se začel ukvarjati z borilnimi športi. Kdo pa je bil njegov idol? "Imel sem velikega idola, s katerim sem treniral štiri leta. To je Gevorg Petrosyan, po katerem se še danes zgledujem. Moj drugi idol pa je bil Jasmin Bečirović," je povedal Fabjan, ki se je v svoji karieri poskusil boriti tudi po pravilih MMA, a je obe borbi izgubil.

"Če bi obe borbi dobil, se v MMA verjetno več ne bi vračal, sedaj pa bom zagotovo poskušal dobiti kakšno borbo tudi po teh pravilih. Oddelal bom borbo ali dve v MMA, da dokažem, da lahko tudi tam zmagam. K-1 mi vzame toliko časa, da ne uspem trenirati borbe na parterju. Bom pa enkrat v prihodnosti, pa naj bo to na 'stara leta' pred koncem kariere, poskušal popraviti slabo razmerje zmag in porazov v MMA," je dejal prvi slovenski WFC šampion. V kletki se je pomeril tudi z najboljšim slovenskim borcem po pravilih MMA Bojanom Kosednarjem - Želvo, ki trenunto prestaja zadnje mesece zaporne kazni. Fabjan meni, da bi morala biti tista borba neodločena. "Borba je bila zagotovo neodločena. Prva runda je bila moja, druga pa njegova, tukaj ni prav veliko za debatirati. Kosednar ni naredil nič, spravil me je na tla in me gledal. V borbi stoje sem bil boljši. Dvakrat me je uspel spraviti na tla in zato so tudi zmago pripisali njemu. Zaradi tega se ne mislim pretirano vznemirjati, saj sem za tisto borbo le mesec dni treniral MMA. Pravzaprav sem bil presenečen, kako mi je uspevala borba na tleh," se  živo spominja obračuna s Kosednarjem.

Ekipa, ki je Mirana Fabjana popeljala na vrh.
Ekipa, ki je Mirana Fabjana popeljala na vrh. FOTO: Damjan Žibert

V prihodnosti želi Fabjan še naprej razvijati WFC, ki z velikimi koraki postaja ena izmed največjih takšnih organizacij v Evropi. Kljub temu da ga na sobotnem turnirju čaka borba proti Budimirju, pa šampion WFC po pravilih K-1 že sanja o morebitnih novih nasprotnikih. „Nedvomno bi se rad pomeril z Emilom Zorajem. Najprej moram premagati Ivana in če premagam njega, sem se že pogovarjal z Zlatkom (Mahičem, op. a.), da se želim pomeriti z borcem, ki ima nek renome. Zaenkrat se še nisem pomeril z bolj zvenečim imenom in sedaj je treba to spremeniti, čas je za trde borbe,“ je svoje želje zaupal Fabjan, ki je pripravljen na vsak izziv: „Jaz sprejmem vsak izziv. Pa naj me izziva teakwondojist, kickboksar, boksar, lahko ima tudi do 100 kilogramov, jaz sem pripravljen. Po K-1 pravilih sem se pripravljen spopasti s komer koli.“

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cak_noris
25. 03. 2010 12.39
Ce primerjam 1 rundo sparinga pa dva zaporedna 1,5urna treninga je lazje zdrzat (fizicno in psihicno) oba treninga kot pa 1 rundo. Ko pade gong....... :D
Simon Sre?kovi?
24. 03. 2010 16.51
@Jan Valuk: ne govori o stvareh na katere se ne spoznaš. Ni premagal le "nekega" Rožleta ampak Rožleta Jazbinška, ki je več kot odličen borec, kar je dokazal z mnogimi odličnimi rezultati v svoji karieri. Plus, da je Miran na turnirju pred njim premagal še dva nasprotnika. Pas in naziv šampion si je več kot zaslužil. - Sam se ukvarjam s tem športom in vem koliko je potrebno garanja in treninga za borbo. In fantje, ki nastopajo na WFC-ju so vsi heroji in šampioni že zaradi tega, ker toliko trenirajo. Tisti kateri pa na koncu dejansko zmagajo so pa toliko večji junaki in ŠAMPIONI! Tako, da kdo vsaj približno ne ve kako je to, nima kaj pametovat in lahko mirne volje naprej je čips in pije coca colo za računalnikom ;) Kar se pa tiče Miranove samozavesti in napovedi pred fajtom pa vsa čast...kaj takega se moraš upati in kasneje pokazati ;) WFC pa se iz eventa v event razvija in lahko smo le veseli, da se sploh kaj takega pri nas dogaja. Tudi prvi UFC ni bil takšen kot je danes. V soboto je na sporedu UFC 111, WFC pa šele 10 ;) Srečno organizatorjem ter vsem borcem.
Patrik Pahor
24. 03. 2010 12.04
Fanti ne govort neumnosti! Miran bo zmagal in pokazal z ksnega testa smo Primorci! Miran car!!!
bkoplan
24. 03. 2010 10.31
itak supermen pa spidermana bedaki ne veste kaj je šport!!! GREMO FANTJE VSI V HALO TIVOLI!!!!!!!!!
freestyler77
24. 03. 2010 10.29
hehehehe... kok te štajrci glupe komentarje dajejo :-) jaz mislim, da Van Dam premaga Fedora
135kmh
24. 03. 2010 10.20
Vidi vidi samo znani obrazi, Kus kdaj bomo videli tebe bojevati.
bkoplan
24. 03. 2010 10.17
komaj čakam soboto to je definitivno the bigest shov v evropi!!!!
saideep
24. 03. 2010 10.15
da bi vi vedli koliko ta fant trenira....celotna nogometna zveza skupaj nima toliksnega srca in fizicne pripravljenosti kot ga ima Miran. ...fant ima zelo slabe fizične predispozicije, ni exploziven, nobene genetske prednosti nima. Trenira pa trdo, največji garač kar jih poznam. Pregledal je na stotine ur! borb, od tega jih zna na pamet veliko večino. Vozi se v 4 klube trenirat...in je eden izmed najbolj srčnih borcev (ce ne najbolj srcen), kar jih poznam. Ko gre narod na siht, on ze konca jutranji trening (ja tudi on ima službo), potem pa se popoldanski trening. Kdor ne pozna zivljenje, ki poteka okoli ringa, naj se ne javlja z neumnimi komentarji. Borbe in v ringu niso samo šport, ampak tudi show in borec mora vedeti kako se temu streže. Vsi pricakujete, da se bojo borci javljali z nekimi poniznimi in skromnimi komentarji prosim vas. ljudje so razlicni...za mnoge najvecji idol Muhhamad Ali je imel taksen gobec da bi vsi po njem srali zdejle.... tko da pridite raje v Tivoli in zacnite podpirate domace sportnike. Miranna ali Ivana, vseeno je. Trositi neumnosti ala WFC je tretjerazredna liga pa ne pomaga nobenemu. Vsi dobro vemo, da to je (zaenkrat se). Pa vseeno dam dnar za pogledat domaci event, ceprav sem oblazil ze vse velike svetovne promocije....
thunderdome
24. 03. 2010 10.13
Fabijan je res srčen borec pri nas dolgo ni bilo takega zato fantje ne bit preveč pametni tu gor,v soboto je zmaga njegova pa nisem noben njegov frend ali kaj podobnega pač poznam trenutno fight sceno pri nas in vem česa je fabijan sposoben.
MEDIORAZ
24. 03. 2010 10.09
Joj kaj bi Fedor naredil z njim.
TV-MindControl
24. 03. 2010 10.05
kk bo po kanti fasal
PosavcKK
24. 03. 2010 09.38
veyron84: sj si nič ne lomijo nosu, ker nimajo več hrustanca v nosu :-D Sicer pa čestitke Fabjanu, dober je moral biti, da je Rožleta premagu.
fairtex444
24. 03. 2010 09.38
zanimivo...čisto z vsemi komentarji se popolnoma strinjam !!!!! razen z Sebasti in veyron84 - brez zamere
Nad.oblaki
24. 03. 2010 09.24
Do sedaj še nisem videl nobenega borca, ki bi tako podcenjujoče se posmehoval in žalil svoje nasprotnitke v napovednikih prihajajočih borb.
drekcpekc
24. 03. 2010 09.23
ja sej se je prpraulen spopasti s komrkoli... nadut aroganten primorc...Kosednar ga je ze na poku v MMa pravilih...Budimir ga bo pa v Soboto ...just cant wait :)
Jan Valuk
24. 03. 2010 09.03
Kaj pa vem, večkrat že tole pogledal, pa me ni kaj preveč fasciniralo. In da pol en Fabjan v enem blaznem turnirju premaga nekega Rožleta v finalu? In postane kar neki šampion. Prosim vas.
malipandit@email.si
24. 03. 2010 08.44
ja dokler ne bo konkretno fasal po surli
SEBASTI
24. 03. 2010 08.39
NORCI BREZUMNI .
Snip84
24. 03. 2010 08.27
sicer pa vsaka čast da se ljudje stem ukvarjajo, jaz nebi mel jajc si pustit nosa lamat vsak dan
Snip84
24. 03. 2010 08.26
lahko ima tudi do 100kg? haha. če tebe dobi en pravi norc 100kg bojo ostale rokavice pa ščitniki za zobe.