WFC

Jazbinšek: Fabjanu bo težko odvzeti pas

Ljubljana, 23. 12. 2009 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih / M.J.
Komentarji
9

Rožle Jazbinšek je v finalu turnirja osmerice na WFC 8 nepričakovano izgubil proti Miranu Fabjanu. Od takrat Jazbinška več nismo videli v ringu. Se bo vrnil že na WFC 10?

Rožle Jazbinšek in Miran Fabjan
Rožle Jazbinšek in Miran Fabjan FOTO:

Bomo na WFC 10 videli tudi vas?
"Upam, da bomo. Ravno se glede tega pogovarjam s prijatelji. Vse je odvisno, kako bo s časom. Vezan sem namreč na več stvari. Imam družino, dve leti in šest mesecev stari hčerki, začeli bomo zidati hišo... Je pa res, da ves čas treniram in sem v neki konstantni pripravljenosti. Zato ne potrebujem šest mesecev, da se pripravim za borbo. Že po dveh mesecih sem lahko znova v top formi."

Bi raje bili v ringu kot le gledalec?
"Z veseljem bi stopil v ring, a nimam želje, če nisem pripravljen. Da bi jaz želel v ring stopiti namesto Mirana (Fabjana op. a.) ali kogarkoli drugega, ni govora. Če pa bi bil pripravljen in bi tukaj sedel ter gledal, potem pa bi jokal. Potem bi mi bilo hudo."

Si želite povratnega dvoboja proti Miranu Fabjanu?
"Da, si. Si, ampak trenutno iskreno povedano nisem na tem nivoju, da bi se lahko z njim pomeril. A mislim, da bi bi lahko po enih dobrih pripravah lahko naredila zelo lepo in atraktivno borbo. Hkrati pa bi bila polna še dvorana, saj na ta obračun čaka veliko ljudi."

Miran Fabjan (desno)
Miran Fabjan (desno) FOTO: Damjan Žibert

Kaj pravite na Fabjanov napredek?
"Super napreduje. Od zadnje borbe se je zelo popravil. Popravil je predvsem delo z rokami, eksploziven je, ne 'vleče' se več po ringu. Vide se, da ogromno dela. Je pravi garač."

Ali njegova šibka točka verjetno še zmeraj ostajajo roke?
"Ne vem. Jaz kot njegovo šibko točko ne vidim roke. Kot njegovo šibko točko bolj vidim v tem, da je včasih malenkost preveč statičen. A on to nadoknadi z izvrstno kondicijsko pripravljenostjo. On živi samo za to. Trenira dvakrat na dan in ne dela nič drugega. Jaz mu privoščim, saj se lahko samo tako dvigne kot borec. S tem kompenzira. Če bo počasi popravil še tehniko, malenkost omehčal noge, mislim, da bi znal narediti še korak naprej."

Ta Fabjanova telesna pripravljenost se je tudi pokazala v dodatni rundi borbe za naslov prvaka, ko vas je ugnal v dodatnih treh minutah...
"Tako je. Če že pogledate najino pot do finala, jaz sem se boril dobrih 30 sekund, on pa šest rund. Kljub temu pa mu je v dodatni rundi uspelo iztisniti nekaj več in borbo dobiti."

Rožle Jazbinšek in Miran Fabjan
Rožle Jazbinšek in Miran Fabjan FOTO:

Če se vrnete v polni pripravljenosti, mislite, da lahko osvojite šampionski pas?
"Ne vem, upam. Je pa res, da bi bilo potrebno organizirati še en turnir. Miranu ne moreš pasa odvzeti le z eno borbo, ker to enostavno ne bi bilo pošteno."

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Luka ?otar 1
27. 03. 2010 19.26
sandman18 ti kar lepo tiho bodi!!! tudi če imaš 20 let treninga ga ne spraviš na tla!!
Borut.Hood
20. 02. 2010 15.05
js ga bom ustavil,še ene 2leti treninga,pa bo pado Fabijan
HitriPohodnik
24. 12. 2009 11.17
So nekateri že slabo ocenili moj zadnji komentar. Naj razložim da nimam nič proti Fabjanu, čestitam za zmago, ampak to si zgolj želim borbo z M. Vorkapičem, ker bi bla zanimiva borba, hitrost in moč bi prišla do izraza pri vsakem. Ta borba proti tem Italjanu mi je bla pa iskreno nezanimiva z vidika poznavanja tajskega boksa (K1 pravil), ker je bil Italjan precej slabši. Z vidika gledalca je pa seveda zanimivo ko vidiš da en enega na polno mlati. Res škoda, da je Božič zbolel, ker sem slišal, da se je res fenomenalno pripravil za borbo, potem pa za njegovo zamenjavo najdejo nekega šalabajzerja.
Daaani1991
24. 12. 2009 06.44
če ga ne bo Rožle, pa pride pomoje mlajši in še bolši, Jani vintar.. pomoje ga bo on ustavo... pa ne zamert :)
mirkokuznik
23. 12. 2009 23.13
ROŽLE,TO SO BESEDE PRAVEGA BORCA...SI VZOR DRUGIM...MIRAN-SAMO TAKO NAPREJ,DRGAČ PA ČIMVEČ USPEŠNIH FIGHTOV IN BREZ POŠKODB :)
Simon Sre?kovi?
23. 12. 2009 22.08
Tehniko je več kot okusil že pri Rožletu, hitrost pa pri 80kg ne more biti enaka kot pri 70kg. Bravo Rožle za lepe športne izjave. In bravo Miranu za novo zmago.
bielejz
23. 12. 2009 18.55
bravo rožle zmirej sm vedu da si pošten in športen =) miran legenda =)
HitriPohodnik
23. 12. 2009 17.58
Največja želja mi pa je, da bi se Mirko Vorkapič prpravu na borbo s Fabjanom, sam škoda, da je lažji od njega. Z njem bi Fabjan okusu, kaj je to hitrost in tehnika stila tajskega boksa.
nofear
23. 12. 2009 15.07
Bravo Rožle. Redko kdaj slišiš take izjave o nasprotniku ki te je premagal. Vse pohvale! Mirče ti pa kar ruši naprej. :)