Ana Bucik: Želim si čim več voženj, kot je bila tista v Mariboru

Alpinka Ana Bucik, ki je na slalomu v Mariboru s sedmim mestom vpisala svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu, je bila v Flachauu na robu najboljše deseterice. Primorka je s tem ponovila drugi najboljši dosežek v svoji karieri. Bucikova je kot najboljša slovenska slalomistka 11. tudi v skupnem seštevku.

Ana Bucik slalom Zlata lisica

Ana Bucik (Foto: AP)

Ana Bucik, ki je bila na letošnjih sedmih slalomih sezone šestkrat med dobitnicami točk, od tega pa štirikrat med petnajsterico, je po preizkušnji v Flachauu dejala: "V Flachauu mi je vedno zelo ljuba tekma, vedno rada pridem na ta teren. V prvem teku sem imela nekaj težav, saj nisem našla pravega ritma, ves čas sem bila malo pozna, a v cilju sem imela kar malo presenetljivo dober rezultat. V drugo sem potem poskušala napadati, a sem konstantno malo izgubljala, tako da mi je bilo na koncu malo žal, da se niso izšle te stotinke. A enkrat gredo meni v prid, drugič drugim, se bo enkrat tudi to obrnilo."

To je bil zadnji specialni slalom pred februarskim svetovnim prvenstvom v St. Moritzu. Priložnosti za slalomistke bosta le še dve, obe marca in obe onstran velike luže v ZDA v Squaw Walleyju in na finalu sezone v Aspnu.

Za tem je spregovorila še o dejstvu, da lahko pride do visoke uvrstitve, čeprav njene vožnje niso popolne: "Na zadnjih tekmah se mi je dvignila samozavest. To, da dosegam takšne rezultate z, če lahko rečem, solidnimi vožnjami, je sigurno super. Si pa želim da bi bilo tistih vrhunskih, kot je bila tista druga v Mariboru, čim več. Zdaj bo sicer nekaj slalomskega premora, a bom delala na tem, da bo po premoru čim več dobrih voženj."

Maruša Ferk in Ana Bucik

Maruša Ferk in Ana Bucik (Foto: Damjan Žibert)

Glavni trener v slovenski ženski ekipi za svetovni pokal Denis Šteharnik je bil zadovoljen z nastopom Bucikove: "Pohvalil bi rad Ano, ker ji uspevajo dobre stvari. Vesel sem tudi zato, ker niti en tek ni bil odličen, bile so napake, a se lahko s to za njo povprečno vožnjo zavihti na enajsto mesto. Tega si ne bi mislil na začetku sezone. V Mariboru je v drugem teku prikazala tisto idealno vožnjo, tega tukaj ni bilo, saj je to težko vedno narediti. Če teh napak ne bi bilo, bi lahko bila zelo visoko oziroma še višje. To nas veseli in to je zagon za naprej. Je na pravi poti do stopničk in upam, da se bo to čim prej zgodilo."

V Flachauu pred približno 10.000 ljubitelji smučanja so razdelili največji denarni sklad na ženskih tekmah svetovnega pokala. Skupna višina sklada je bila 174.000 evrov, od tega je nova "Snow Space" snežna princeska Fridda Hansdotter prejela 70.561 evrov.

V Flachauu pred približno 10.000 ljubitelji smučanja so razdelili največji denarni sklad na ženskih tekmah svetovnega pokala. Skupna višina sklada je bila 174.000 evrov, od tega je nova "Snow Space" snežna princeska Fridda Hansdotter prejela 70.561 evrov. Najboljša slalomistka minule zime Hansdotterjeva, ki je imela v tej zlasti na začetku nekaj težav, je v Flachauu slavila zmago že pred dvema letoma. Tudi tokrat je vodila po sijajni prvi vožnji, na drugi pa je le potrdila prednost, pred dvema letoma je bila druga Slovenka Tina Maze.

Denis Šteharnik - 1

Denis Šteharnik (Foto: Damjan Žibert)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
Masterofpupetz 11.01.2017 19:31:03
Dobra je Bucka. Jest bi jo buckal celo noč. zastonj
Več komentarjev