Avstrijci spet nasmejani, Gstrein se je prebudil iz kome

Vodstvo Avstrijske smučarske zveze je po 12 dneh lahko obelodanilo veselo novico. Trener hitrih disciplin Rainer Gstrein se je namreč prebudil iz kome, potem ko se je hudo poškodoval ob vračanju s proge po tekmi v Pitztalu.

Avstrijski smučarski trener Rainer Gstrein – pri naših severnih sosedih je desna roka glavnega trenerja hitrih disciplin Burkharda Schafferja – se je po 12 dneh prebudil iz umetne kome. Omenjeni se je hudo poškodoval po ženski smukaški preizkušnji državnega prvenstva.

Hans Pum

Hans Pum in Mathias Berthold sta si oddahnila. (Foto: Reuters)

Vodstvo Avstrijske smučarske zveze (ÖSV) je obelodanilo razveseljivo novico. Pomočnik glavnega trenerja hitrih disciplin Burkharda Schafferja Rainer Gstrein se je prebudil iz umetne kome. "Gstrein je buden, premika roke in noge,'' so zapisali v obvestilu za javnost. Gstrein je grdo padel ob vračanju s proge po končani ženski smukaški preizkušnji državnega prvenstva, ki se je odvijala na ledeniku Pitztal.

56-letnik, sicer dolgoletni direktor tradicionalne uverture svetovnega pokala v Söldnu, je bil kar 12 dni v umetni komi, razlog pa so hude poškodbe glave. Naslednjih nekaj dni bo ostal na opazovanju v innsbruški kliniki.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev