Zimski športi

Avstrijci z novim slalomskim šefom, iz Švedske se vrača Pfeifer

Salzburg, 19. 04. 2013 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo alpskega dela Avstrijske smučarske zveze je za novega slalomskega trenerja moškega dela reprezentance imenovalo Marka Pfeiferja, ki bo na omenjenem položaju nasledil Michaela Pircherja. Omenjeni se bo še bolj posvetil delu v ekipi Marcela Hirscherja.

Vodstvo alpskih disciplin pri Avstrijski smučarski zvezi (ÖSV) je začelo s kadrovskimi rezi. Potem ko so sklenili zamenjati šefa tehničnih disciplin v ženski konkurenci, je Mathias Berthold skupaj s sodelavci odločil, da je treba zamenjati slalomskega šefa tudi v moški konkurenci. Za Marcela Hirscherja, Maria Matta in druščino bo v prihodnje skrbel Marko Pfeifer. Koroški trener je zadnje tri sezone služboval na Švedskem.

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher FOTO: Damjan Žibert

Omenjeni bo imel nedvomno polne roke dela, dosedanji trener Michael Pircher pa bo v prihodnje še bolj intenzivno sodeloval s Hirscherjem. "Marko je v preteklosti opravil izjemno delo v švedski reprezentanci. Verjamem, da lahko v veliki meri pomaga predvsem našim mladim fantom,'' je uvodoma dejal Berthold in dodal: "Natančno ve, kako je možno zgraditi kompaktno ekipo, ki se na vsaki preizkušnji poteguje za mesta na zmagovalnem odru.''

Pfeifer je s sklenjenim dogovorom zadovoljen, saj bo po dolgem času spet aktiven v domačem okolju. "Po dolgih letih se vračam domov. To je nedvomno velik izziv. Dejstvo je, da je pred vrati olimpijsko leto z visokimi cilji,'' je po imenovanju dodal Pfeifer. Čeprav bi številni pričakovali, da se bodo Avstrijci odločili za menjavo ali pa morebiti celo okrepitev v smukaški vrsti, je v potrjeni ekipi tudi za prihodnjo sezono ostaja nekdanji trener hitrih disciplin slovenske reprezentance Burkhard Schaffer.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hreto
19. 04. 2013 17.23
+2
No super, da bo Pircher še vedno trener Hirscherja. Gre za enega najboljših slalomskih in veleslalomskih trenerjev v alpskem smučanju. Tu pa je seveda še njegov oče Ferdinand.
lambily
19. 04. 2013 18.29
+0
Ja kako je to mogoče?!? Ali ne bo treniral Hirsherja samo oče kot do sedaj? Kaj pa zdaj, glede na to, koliko ste imeli za povedat o tem, ko je bilo govora o trenerju Tine maze?
Hreto
19. 04. 2013 20.33
+0
ti lolek. Pircher je bil še lani trener reprezentance, ker Hirscher za razliko od Mazejeve, vozi pod avstrijsko smučarsko zvezo in je pač imel na razpolago trenerja Pircherja kot vsa avstrijska slalomska reprezentanca. Največ pa je še vedno delal pod očetom kot osebnim trenerjem in svetovalcem. Ker pa so si v smučarski zvezi zaželeli spremembe za prihodnjo sezono, si je pa Hirscher vseeno zaželel, da bi še naprej v določeni meri sodeloval s Pircherjem in bi mu ta pomagal z nasveti v kombinaciji z očetom. Mogoče ga bo mogo sam plačevat, mogoče pa bo ga vseeno financirala zveza.
šibaresnice
20. 04. 2013 09.39
+1
Hrenovka s tem komentarjem si povedal koliko poznaš razmere v avstrijskem smučanju. Pa mimogrede... Mazejeva ne vozi pod slo zvezo?? Res jih sekaš
lambily
20. 04. 2013 11.43
Hrenovka, hvala za pojasnila. Sama sem tisto napisala bolj v šali, ker mi gre na živce, ko Tini kar naprej očitate, da si izmišlja neke fensi trenerje, medtem, ko najboljšega smučarja lahko trenira kar oče. Pa ni ravno tako, ne? In res ne vem za koga vozi Tina Maze po tvoje. Sama sem bila do sedaj prepričana da za Slovenijo. Vsaj tako se radi pohvalijo šefi na SZS, razen kadar je treba odštet denar. na svetovnem prevenstvu so bile medalje vsekakor za Slovenijo, kajne?