Zimski športi

Berlot in Jelenko po tekmi besna

Falun, 28. 02. 2015 19.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Francoska nordijska kombinatorca Francois Braud in Jason Lamy Chappuis sta nova svetovna prvaka v ekipni tekmi. V Falunu sta bila najboljša že po skoku, v teku pa sta po napetem boju z Nemcema Johannesom Rydzekom in Ericom Frenzlom zadržala nekaj prednosti.

Slovenca Marjan Jelenko in Gašper Berlot sta bila po skokih deveta, v teku pa sta izgubila eno mesto in tekmovanje z zaostankom treh minut in 34 sekund končala kot deseta. Francoz Jason Lamy Chappuis, ki je osvojil že svojo peto zlato kolajno na svetovnih prvenstvih in po dveh bronih tretje odličje na tem prvenstvu, je imel kot drugi tekač že lepo prednost, a jo je s padcem in pa počasnimi smučmi na zadnjem spustu zapravil. Johannes Rydzek, v Falunu je osvojil kolajne v vseh štirih disciplinah (dve zlati, srebrno in bronasto), ga je ujel, toda v ciljnem sprintu mu ga ni uspelo prehiteti. "Po skoku sva upala, da bova malo bolj spredaj. Smešni so bili odbitki za veter, tam sva izgubila 10 točk. Marjan je dobil za veter minus 20 točk, to se meni zdi smešno. Pogoji za tek so bili obupni. Nisem si mislil, da sem med tekom na SP. Proga je bila tako mehka ... Treningi so na boljšem snegu. Res sem razočaran. Pogoji so zahtevni, vreme je toplo, sneg je težko pripraviti. Kolikor sem gledal, tekači so imeli dobre proge, mi smo imeli dvakrat slabe. Ne vem, ali se organizatorjem ni ljubilo potruditi za nas," se je po tekmi razočarano spraševal Berlot.

Gašper Berlot
Gašper Berlot FOTO: Damjan Žibert

"SP je bila katastrofa. To prvenstvo bi lahko primerjal z Liberecom 2009, ko sem bil mladinec, ko sem bil mladič, takrat sem se toliko 'matral'. Da po toliko letih, ko sem star 23, ko sem toliko in toliko treninga dal skozi, da sem spet na tej ravni ... Meni je to katastrofa, sem razočaran, jezen. Moramo pogledati, kaj je šlo narobe, kje smo ga, po domače povedano, usrali. To moramo popraviti čim prej, da ne bomo takole hodili na tekme. Razočaranje je tako veliko, ko pogledamo, koliko treninga smo dali skozi, potem so pa taki rezultati. Morali bomo nekaj narediti," ni bil nič boljše volje Marjan Jelenko, ki meni, da so se v slovenski reprezentanci povsem narobe lotili njegove poškodbe. S strgano mišico bi moral ležati tri tedne, on pa je po dveh dneh počitka že treniral na Rogli, zato tekaško ni bil niti približno konkurenčen.

Izidi:
1. Francois Braud/Jason Lamy Chappuis (Fra) 38:31,6
2. Eric Frenzel/Johannes Rydzek (Nem) 0:02,7
3. Magnus Moan/Haavard Klemetsen (Nor) 0:19,4
4. Ilkka Herola/Jim Härtull (Fin) 1:04,2
5. Samuel Costa/Alessandro Pittin (Ita) 1:18,7
6. Yoshito Watabe/Akito Watabe (Jap) 1:25,7
7. Sepp Schneider/Bernhard Gruber (Avt) 1:40,9
8. Tomas Portyk/Miroslav Dvorak (Češ) 1:50,4
9. Bryan Fletcher/Taylor Fletcher (ZDA) 1:59,9
10. Marjan Jelenko/Gašper Berlot (Slo) 3:34,2

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dakota 100
01. 03. 2015 10.50
-2
Zaprosita naj za zaposlitev na ljubljanskem komunalnem podjetju saj za drugo tako nista.
Mitutoyo
01. 03. 2015 09.35
+0
rešitev je čisto enostavna ....obadva nista talentirana ne za skoke in ne za laufat ........ in zato končaš in začneš počet kaj druzga .....
M@ko
28. 02. 2015 23.45
+1
Sami izgovori, kar za slovenske športnike sploh ni čudno. Proga je bila enaka za vse.
rogerrabbit
28. 02. 2015 23.59
+3
Tisti ''pribitki'' na veter pa sigurno ne... delilo se jih je po temu, iz katere države je bil tekmovalec...