Zimski športi

Biatlonci že razmišljajo o kandidaturi Pokljuke za leto 2023 ali 2024

Ljubljana, 21. 11. 2016 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija je na kongresu v Kišinjovu kandidirala za pridobitev biatlonskega prvenstva 2020 in 2021 in bila pri tem neuspešna. Izvršni odbor smučarske zveze Slovenije je na ponedeljkovi seji že podprl zamisel o kandidaturi za prvenstvi 2023 in 2024.

Slovenska biatlonka Teja Gregorin.
Slovenska biatlonka Teja Gregorin. FOTO: Damjan Žibert

Borut Farčnik je podal poročilo o neuspešni kandidaturi Smučarske zveze Slovenije (SZS) za izvedbo svetovnega prvenstva 2020 ali 2021. Na kongresu v Kišinjovu sta bila izbrana italijanska Anterselva in ruski Tjumen. "Tam smo se skoncentrirali na lobiranje pri zvezah, stojnico, skupno večerjo in predstavitev Pokljuke na kongresu. V organizacijskem odboru smo ocenili, da smo delo opravili korektno, žal pa smo bili neuspešni," je dejal Farčnik, ki ni želel komentirati dogajanj na kongresu, kjer so nekateri namignili predvsem na nepošteno rusko ravnanje ob kandidaturi. Kljub porazu je Pokljuka navdušila in slovenski organizatorji tekem svetovnega pokala so že dobili namig, da bo Slovenija v prihodnjem štiriletnem obdobju lahko gostila tri namesto pričakovanih dveh tekem svetovnega pokala. Predstavniki slovenske kandidature so bili zelo veseli tudi širše podpore projekta v državi, saj je z ministrstvom za infrastrukturo dosežen dogovor o rekonstrukciji ceste Krnica - Pokljuka, z obrambnim ministrstvom so se slovenski prireditelji dogovorili, da bi Mors za potrebe svetovnega prvenstva SZS odstopil svojo infrastrukturo na Rudnem polju - vojašnico z okolico.

Projekt je imel tudi široko podporo ministrstva za šport in vlade, pa tudi ministrica Maja Makovec Brenčič je po mnenju Farčnika na kongresu dala kandidaturi pomembno dodatno noto. Nič ne čudi, da v odboru razmišljajo, da bi Pokljuka na kongresu 2018 v Poreču kandidirala za prvenstvo 2023 ali 2024. IO SZS je zato že danes potrdil sestavo iniciativnega odbora za pripravo kandidature, ki bo pripravil vse potrebno, naknadno pa bo SZS odločila o dejanski kandidaturi. Morda bo svoje dodala odločitev občine Bled, da kandidaturo izdatno finančno podpre in tudi proračun kandidature bi se z zdajšnjih 160.000 evrov močno povečal. "Takoj bomo začeli z delom in se na kongresu v Poreču 2018 predstaviti v še boljši luči," je še dejal Farčnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bofur
21. 11. 2016 18.39
Tukaj po moje ne bo kruha. Slovenci v primerjavi s kakšnimi Nemci, Avstrijci, Skandinavci, Italijani, nimamo možnosti. Kar je razumljivo. Nemcev je 60 milijonov. Gre za televizijske pravice, sponzorje. Smo pač premajhen igralec. Ne vem zakaj silimo, za nameček pa vsaka taka kandidatura prinese stroške, kotizacijo, ki nam jo ne vrnejo. Maribor je bil z zimsko univerzijado tako "uspešen", da po mojem še 20 let ne bomo dobili kakšne pomembnejše prireditve.