Zimski športi

Bo preizkušen recept obrodil sadove? Jakov Fak bo znova sodeloval z Velepcem

Pokljuka, 16. 05. 2017 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.L./STA
Komentarji
1

Dva meseca po koncu sezone 2016/17 slovenski biatlonci v pripravi na novo sezono, ki bo svoj vrh dosegla s februarskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu, na Pokljuki že opravljajo bazične priprave. Največje presenečenje v uvodu sezone je dejstvo, da bo Jakov Fak vnovič sodeloval z nekdanjim trenerjem Urošem Velepcem.

Jakov Fak je imel v zadnjih sezonah veliko težav z zdravjem in je bolj manj časa posvetil tekmovanju.
Jakov Fak je imel v zadnjih sezonah veliko težav z zdravjem in je bolj manj časa posvetil tekmovanju. FOTO: Damjan Žibert

"Dolgo sem razmišljal, kaj storiti, da osvežim odnos trener - tekmovalec. S Tomašem Kosom se sicer super razumeva, a čutil sem, da rabim spremembo. Odločitev za Uroša Velepca je bila na koncu nekako logična, saj sva z njim sodelovala že prej," je vnovično delo z Urošem Velepcem, ki je pred tremi leti tudi na zahtevo Jakova Faka prenehal sodelovati s Slovenijo in odšel v Ukrajino, razložil najboljši slovenski tekmovalec zadnjih let. Velepec bo sicer ostal na čelu ženske biatlonske reprezentance Ukrajine, sodeloval pa bo tudi s Fakom. Ta je po več sezonah s težavami z zdravjem, zadnjo je skoraj v celoti izgubil, razkril tudi, da po novem še večjo pozornost posveča prehrani. "Po tem, ko se je zalomilo, pač iščem rešitve, saj se res želim vrniti na visoko raven."

Še naprej pod vodstvom Čeha Tomaša Kosa, ta se je ekipi na Rudnem polju pridružil danes, vadi lani najboljša Slovenka Teja Gregorin. "Sama razlogov za spremembo ne vidim. Lani sva sodelovala zelo dobro, zalomilo se je le pri streljanju, a to je treba najprej urediti v glavi," je povedala Gregorinova, ki bo v Južni Koreji branila medaljo z zadnjih zimskih olimpijskih iger v Sočiju. Kot pravi, si tudi v Pjongčangu želi visoko uvrstitev, saj bo na olimpijskih igrah tam bržkone nastopila zadnjič. "V resnici si želim, da bom v novi sezoni zadovoljna sama, potem boste zadovoljni tudi vi," pravi tekmovalka, ki bo čez dober mesec dni dopolnila 37 let. Ob tem priznava, da ima zelo rada tudi prizorišče iger, saj je tam s srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu leta 2009 dosegla enega največjih uspehov v karieri.

Lahko Uroš Velepec znova Faka popelje na pota stare slave?
Lahko Uroš Velepec znova Faka popelje na pota stare slave? FOTO: Damjan Žibert

Svoje cilje je razkril tudi Klemen Bauer in odkrito priznal, da je bila zadnja sezona nekoliko pod pričakovanji. "A tudi sam sem sezono prej preboleval relativno težko bolezen in lani je bil narejen le temeljni kamen za olimpijsko sezono. Letos kompromisov ne bo, saj sem v letih, ko grem na vse ali nič." A kot pravi, bo imelo na igrah visoke cilje vsaj še 40 tekmovalcev, ki bodo nastopili. V sami reprezentanci sprememb sicer ni, v vodstvu slovenskega biatlona pa še kar pričakujejo, da bo korak naprej storil tudi kdo od mlajših in se začel uvrščati višje na najmočnejših tekmovanjih.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.