Zimski športi

Bode Miller in Didier Defago bosta vztrajala še eno sezono

Lenzerheide, 14. 03. 2014 09.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški smučarski zvezdnik Bode Miller se je odločil, da bo vsaj še eno leto vztrajal v svetovnem pokalu, čeprav mu v letošnji sezoni ni šlo ravno po načrtih. Podobno se je odločil tudi njegov tekmec Švicar Didier Defago.

Smučarska zvezdnika Bode Miller in Didier Defago bosta vsaj še eno leto vztrajala v svetovnem pokalu alpskih smučarjev. Oba veterana, ki bosta letos dopolnila že 37 let, sta na finalu letošnje sezone v Lenzerheideju napovedala, da bosta karieri še nadaljevala. Švicarja Defaga in Američana Millerja poleg smučarskih uspehov druži tudi rojstna letnica, oba bosta oktobra dopolnila 37 let, Švicar 2., Američan pa 12. Kljub za alpsko smučanje že kar zrelim letom pa sta sklenila, da smuči še ne bosta postavila v kot. Oba sta kot glavni cilj v sezoni 2014/15 izpostavila svetovno prvenstvo, ki bo za Millerja še posebej mikavno, saj bo prizorišče ameriški Vail. "V tem trenutku se sicer počutim tako, da niti videti nočem smučarske opreme. Za mano je slabo obdobje, naredil sem veliko neumnih napak. Ampak verjamem, da lahko v tem športu še kaj naredim, da imam še sposobnosti za zmage. Če bom zdrav, načrtujem še eno leto tekmovanj," je razmišljal Miller, ki po povratku po poškodbi in operaciji kolena in daljšem počitku, ni bil zadovoljen s potekom in rezultati letošnje sezone.

Defago pa je svojo odločitev o podaljšanju še za eno sezono sporočil na novinarski konferenci. "Ostal bom, ampak samo še eno leto, to je zanesljivo. Motivi so še, družina in prijatelji me podpirajo, zato bom vztrajal. SP v ZDA pa bo realen cilj, saj mi proga tam zelo ustreza," je dejal olimpijski prvak v smuku iz leta 2010.

Bode Miller
Bode Miller FOTO: Reuters

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

McClain
14. 03. 2014 18.20
+10
Yessss. Se bomo gledali...
slonora
14. 03. 2014 10.47
+10
Super je vsaj zanimivo gledati smučanje
medvedka555
14. 03. 2014 10.15
+9
[Ace]
14. 03. 2014 10.05
+27
To bodeee! :) največji car smučanja!