Zimski športi

Čebulja ne bo, nekaj sprememb se je že zgodilo

Ljubljana, 18. 06. 2015 21.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alpski smučarji so že krepko zakorakali v pripravljalno obdobje, a nekaj neznank ostaja. V strokovnem štabu je prišlo do sprememb. V novi sezoni naj bi alpske discipline razpolagale s približno 1,2 milijona evrov težkim proračunom.

Medtem, ko je pri urejenih smučarskih zvezah širom zemeljske oble praktično vse jasno, pri alpskih disciplinah pod okriljem Smučarske zveze Slovenije ni tako. Jasno je le, da Pavli Čebulj ne bo vodja alpskih disciplin in je funkcija tako rekoč ukinjena, o čemer smo na našem portalu že pisali. Za zagotavljanje strokovnih kadrov bo odgovoren strokovni svet pod vodstvom Grege Benedika, poslovni šef panoge pa bo Jožko Križan, nekdanji uspešni sodelavec Olimpijskega komiteja Slovenije.

Ana Drev
Ana Drev FOTO: Damjan Žibert

Ena izmed sprememb se je zgodila na položaju tehničnih disciplin, in sicer je glavni trener postal Klemen Bergant, ki naposled ni sprejel ponudbe s Finske. Za napredek tekmovalcev v hitrih disciplinah bo tudi v prihodnje skrbel Peter Pen, Andrea Massi pa kot zunanji sodelavec že kondicijsko 'usmerja' tiste od katerih v letošnji sezoni svetovnega in evropskega pokala javnost pričakuje največ.

Spremembe so se zgodile tudi pri dekletih, kjer se je Rasto Ažnoh z mesta glavnega trenerja preselil v žensko ekipo evropskega pokala, Denis Šteharnik pa bo deloval pri dekletih v tehničnih in hitrih disciplinah. Zaradi omejenih finančnih sredstev – predvidoma 1,2 milijona evrov, večina tekmovalk oz. tekmovalcev ne bo odpotovala na južno poloblo (razen smukačev).

Predvidena sestava reprezentanc:

moški:
Klemen Bergant, odgovorni trener za tehnične discipline za svetovni pokal
Peter Pen, odgovorni trener za hitre discipline za svetovni pokal
Miha Verdnik, odgovorni trener za evropski pokal
zunanji sodelavec, strokovna podpora, pomoč trenerjem: Andrea Massi

ekipa za tehnične discipline za svetovni in evropski pokal: Matic Skube, Žan Kranjec, Žan Grošelj, Jakob Špik, Štefan Hadalin, Miha Hrobat, Aljaž Dvornik

ekipa za hitre discipline za svetovni pokal: Klemen Kosi, Boštjan Kline, Martin Čater
tekmovalci, ki se bodo na predlog strokovnega sveta priključevali trening skupinam: Rok Perko, Andrej Šporn, Miha Kürner, Mišel Žerak

ženske:
Denis Šteharnik, odgovorni trener za tehnične discipline
ekipa za svetovni pokal tehnične discipline: Ana Drev, Ana Bucik, Katarina Lavtar, Tina Robnik
ekipa za svetovni pokal za hitre discipline: Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Vanja Brodnik

ženska ekipa za evropski pokal: Eli Plut, Saša Brezovnik, Klara Livk, Meta Hrovat, Desiree Ajlec

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.