FOTO in VIDEO: Črni dnevi za slovenske smučarje: Perka po padcu odpeljal helikopter, SZS potrdila zlom rebra

Le nekaj dni po hudi poškodbi kolena, ki je najboljši slovenski smučarki Ilki Štuhec najbrž vzela celotno olimpijsko sezono, se je na treningu huje ponesrečil še Rok Perko. S proge ga je po hudih bolečinah v hrbtu moral odpeljati helikopter, kasneje pa je glavni trener hitrih disciplin Peter Pen sporočil, da ima Rok zlomljeno peto rebro na desni strani ter da ni utrpel drugih poškodb.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (7)

  • Poškodovani Rok Perko - 3
  • Poškodovani Rok Perko - 7
  • Poškodovani Rok Perko - 8
  • Poškodovani Rok Perko - 9
  • Poškodovani Rok Perko - 2
  • Poškodovani Rok Perko - 6
  • Poškodovani Rok Perko - 10

Na prizorišču treninga slovenskih smučarjev hitrih disciplin je bil tudi naš novinar Matic Flajšman. Ta nam je v Slovenijo z ledenika Kanuertal zaupal, kaj se je dogajalo z Rokom Perkom. 32-letnik je padel ob spustu z vlečnice, ko se jima je skupaj z Miho Hrobatom utrgalo sidro. Očividci pravijo, da naj bi njegovo kotaljenje po progi izgledalo dokaj grdo. Po prvih informacijah preko radijskih povezav naj bi Perko tarnal nad bolečinami v hrbtu, čez čas pa naj bi se zelo slabo počutil. Prav zato se je slovenska ekipa po pregledu fizioterapevtke odločila začasno prekiniti trening in poklicala helikopter, ki je Perka odpeljal v bližnjo bolnišnico v Zamsu. Kasneje so iz Smučarske zveze Slovenije sporočili, da Perko čuti bolečine v prsnem košu, ob 12.40 pa je glavni trener hitrih disciplin Peter Pen sporočil, da ima Rok zlomljeno peto rebro na desni strani ter da ni utrpel drugih poškodb. 

Poškodba Rok Perko Kaunertal - 8

Perku so po nesrečnem padcu hitro priskočili na pomoč. (Foto: Damjan Žibert)

Nekdanji mladinski svetovni prvak v smuku se je sicer ravno vračal po hudih poškodbah, ki so ga že pestile v karieri. Grdo se je poškodoval v Sočiju na prizorišču olimpijskih iger, nato pa še v Val Gardeni, kjer sicer decembra 2012 dosegel tudi najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, in sicer drugo mesto na smuku.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 48
 
Officerboss 25.10.2017 10:58:24
vrhunski športniki bi radi že na 1. treningu na polno, žal se forma stopnjuje in pripravlja postopoma skoz vse leto. sicer tvegajo poškodbe. to bi morali vedeti prvi ne da jih rekreativci na to opozarjamo...
KVANTIL 25.10.2017 14:46:45
Ni bilo na treningu. Polomila se je vlečnica. A tu ni kaj jasno. Ne metati vse v en kloš. Berite vse kar je napisano.
Več komentarjev