Zimski športi

Dogovorov s SZS o odpovedi pogodb trenerjev nista podpisala dva

Ljubljana, 25. 02. 2015 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Direktor Smučarske zveze Slovenije (SZS) Jurij Žurej je dejal, da je 11 od trinajstih trenerjev alpskih reprezentancah že sklenilo dogovore z zvezo, od tega je deseterica podaljšala sodelovanje do konca sezone.

Tri dni po Zlati lisici v Mariboru so stopile v veljavo odpovedi pogodb 13 sodelavcem alpskih reprezentanc, kar je vodstvo SZS določilo že novembra lani zaradi premajhnega proračuna po upadu sponzorskega denarja. S podpisovanjem kratkoročnih pogodb bodo smučarkam in smučarjem zagotovili delo do konca sezone.

Tako je enajast od trinajstih trenerjev alpskih reprezentancah že sklenilo dogovore z zvezo, od tega je deseterica podaljšala sodelovanje do konca sezone. Eden od trenerjev se je strinjal s sporazumno prekinitvijo, preostala dva pa naj bi pogodbi to po nekaterih navedbah podaljšala jutri. Ena od oseb se je strinjala za sporazumno prekinitvijo, ker bo opravila zaključno diplomsko delo, temo pa bi lahko opravljala tudi o okviru zveze, je navedel Žurej, ki pa ni želel navajati imen. Med tistimi, ki so jim pogodbe potekle, so bili v ženski ekipi odgovorni trener tehničnih disciplin Denis Šteharnik, trener evropskega pokala Miha Verdnik ter pomočniki in serviserji Darja Črnko, sicer tudi mama Ilke Štuhec, Jan Šauprl, Renato Gašpar, Miha Cerer, Domen Oražem in Jure Šepec. Poleg njih so še v moški ekipi odgovorni trener hitri disciplini Peter Pen, trener hitrih disciplin Matija Grašič in pomočnik Andrej Jerman, pa tudi kondicijska trenerja Nika Radjenović in Uroš Jelen.

Jurij Žurej
Jurij Žurej FOTO: Damjan Žibert
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZatoA
25. 02. 2015 17.25
+0
S slovenskim smucanjem je ze zdavnaj konec. Ilka Stuhec je se mlada in ima potencial. A brez strokovnih trenerjev ne gre. Spremljam kako se dela z mladimi, se najdejo talenti a ze ma zacetku te mlade smucarje zajame nek obcutek pomembnosti in drugacnosti(zvisanost).
komarec
25. 02. 2015 16.23
+1
Trenerjev je veliko dokler je denarja
komarec
25. 02. 2015 16.25
+2
...in tudi denarja je v smučarski zvezi krepko preveč glede na rezultate.
fiftgear
25. 02. 2015 16.12
+2
naj mi nekdo razčleni kaj teh 13 trenerjev dela, vidim zgoraj da imajio posebej trenerja za evropski pokal, torej so za svetovni pokal posebej (sklepam) pa vsak nekega pomočnika, mislim halo ekipa je številčnejša kot reprezentanca
macek_garfield
25. 02. 2015 15.42
+1
... vodstvo szs naj neha afne guncat in zapravljat ter naj opravlja delo pro-bono ...pa bo dovolj denarja ...