Zimski športi

FOTO in VIDEO: Domračeva najboljša na zasledovanju, Teja Gregorin 25.

Pokljuka, 20. 12. 2014 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./STA/G.J.
Komentarji
0

Belorusinja Darja Domračeva je zmagala na zasledovalni tekmi za svetovni pokal biatlonk na Pokljuki; po četrtkovem sprintu je bila šesta. Druga je bila vodilna v svetovnem pokalu Finka Kaisa Mäkäräinen, tretja pa Ukrajinka Valj Semerenko. Edina Slovenka Teja Gregorin je končala na 25. mestu.

Teja Gregorin je pred nabito polnimi tribunami na Rudnem polju, gledalce je zanesljivo privabila tudi zimska idila in lepo vreme, uspešno popravila vtis iz zasledovanja. Dobitnica olimpijskega brona z letošnjih olimpijskih iger v Sočiju je v napeti tekmi zgrešila trikrat, res nepotrebna pa je bila napaka pri zadnjem strelu v ležečem položaju, a napake na strelišču je uspela nadomestiti v smučini. "Z današnjo dirko moram biti zadovoljna. Forma je kakršna je in iz tega sem izvlekla svoj maksimum. Bolj sem zadovoljna z današnjo tekmo kot sprintom, malo pa sem bila jezna sama nase po tistem zgrešenem strelu leže. Ta me je potisnil nazaj v ozadje, nato sem sicer zgrešila še dvakrat, a nastop je bil soliden," je dejala 34-letna Gregorinova, ki pravi, da si je nekaj energije prihranila še za nedeljski skupinski start. "Saj drugače pred to domačo publiko sploh ne gre." Na vrhu je za zanimivo dirko poskrbela poskrbela zmagovalka sprinta Čehinja Gabriela Soukalova, ki že po prvem streljanju s tremi kazenskimi krogi tekmicam omogočila boj za prvo mesto. Sama je močno zaostala in bila na koncu 20. Darja Domračeva se je takoj prebila v ospredje in ni popuščala vse do konca, na zadnjem streljanju si je po veliki prednosti lahko privoščila tudi napako in ubranila prvo mesto.

Darja Domračeva
Darja Domračeva FOTO: Miro Majcen

Kaisa Mäkäräinen je bila do zadnjega kroga z Valj Semerenko v boju za drugo mesto, ker pa je Ukrajinka v nekaj slabši strelski formi, se je v boj za najnižjo stopničko vmešala tudi Italijanka Dorothea Wierer, druga na sprintu, a je imela v finišu Ukrajinka več moči. "Letos sem kar nekajkrat nastopila slabše kot znam. Vesela sem, da sem danes naredila ta korak naprej, a se moram zahvaliti tudi tehnikom za dobro pripravljene smuči," je po drugi zmagi letos, skupaj pa že 21. v karieri, povedala 28-letna Darja Domračeva. Belorusinja je razkrila, da ima v tem trenutku kar nekaj težav zaradi pomanjkanja snega v domovini, zato v njeni ekipi že iščejo prizorišče, kjer se bodo lahko pripravili na januarsko nadaljevanje tekmovanj. V nedeljo bo Domračeva na Pokljuki skušala ubraniti še marčevsko zmago, ko je bila na Rudnem polju najboljša na tekmi s skupinskim startom. Junakinja dneva je bila bržkone Finka Kaisa Mäkarainen, po sprintu šele 15., na koncu pa ji je do zmage zmanjkalo le 10 sekund. "Zjutraj sem si skušala dopovedati, da sem imela v četrtek le slab dan in da lahko dobro ustrelim. Skušala sem biti samozavestna in vesela sem, da je dober izid prišel tako kmalu," je povedala vodilna tekmovalka v svetovnem pokalu, ki je spet dosegla daleč najboljši čas v smučini.

Izidi:
- ženske, zasledovanje (10 km):
1. Darja Domračeva (Blr) 29:55,9/1
2. Kaisa Mäkäräinen (Fin) + 10,0/1
3. Valj Semerenko (Ukr) 36,8/1
4. Dorothea Wierer (Ita) 37,2/2
5. Laura Dahlmeier (Nem) 1:12,1/1
6. Nadježda Skardino (Blr) 1:15,7/0
7. Rosanna Crawford (Kan) 1:20,7/2
8. Karin Oberhofer (Ita) 1:26,2/3
9. Daria Virolajnen (Rus) 1:45,2/1
10. Nicole Gontier (Ita) 1:53,1/3
...
25. Teja Gregorin (Slo) 2:53,1/3

Vrstni red v svetovnem pokalu:
1. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 362 točk
2. Darja Domračeva (Blr) 303
3. Valj Semerenko (Ukr) 288
4. Dorothea Wierer (Ita) 242
5. Karin Oberhofer (Ita) 234
6. Olga Podčufarova (Rus) 230
7. Franziska Hildebrand (Nem) 223
8. Rosanna Crawford (Kan) 207
9. Tiril Eckhoff (Nor) 200
10. Veronika Vitkova (Češ) 200
...
12. Teja Gregorin (Slo) 167
50. Andreja Mali (Slo) 27

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.