Zimski športi

Francozi slavijo Tesso Worley: Shiffrinova ni zdržala pritiska, Ana Drev deveta

Sestriere, 10. 12. 2016 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoski navijači v Sestrieru so se na veleslalomu za svetovni pokal razveselili domače zmage, ki jim jo je z izvrstno drugo vožnjo prinesla Tessa Worley. Za Francozinjo je najmanj zaostala Italijanka Sofia Goggia (+0,15 sekunde), tretja je bila Lara Gut (+0,29). Ana Drev je v finalu izgubila nekaj mest in končala kot deveta (+1,66).

Drevova bi lahko v drugi vožnji iztržila še odmevnejšo uvrstitev.
Drevova bi lahko v drugi vožnji iztržila še odmevnejšo uvrstitev. FOTO: AP

Francozinja Tessa Worley je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v italijanskem Sestrieru. Italijanka Sofia Goggia je na drugem mestu zaostala 15 stotink sekunde, tretja je bila Švicarka Lara Gut (+0,29). Točke so osvojile tri Slovenke. Ana Drev je bila deveta, Tina Robnik 25. in Katarina Lavtar 29. Američanka Mikaela Shiffrin je na drugi progi zapravila vodstvo po prvi vožnji tretjega veleslaloma v tej sezoni ter se na koncu morala zadovoljiti s šestim mestom. Tudi Tina Weirather iz Liechtensteina, ki je bila na prvi progi le stotinko sekunde počasnejša od Američanke, je v finalu ostala brez stopničk na četrtem mestu. Gutova in Worleyjeva sta si na prvi progi delili tretji čas, od takrat vodilne pa sta zaostali le pet stotink sekunde. Veliki podvig je uspel Goggii, peti po prvi vožnji. Najboljše izhodišče od Slovenk si je na prvi progi s sedmim mestom prismučala najboljša slovenska veleslalomistka Drevova, edina Slovenka v elitni sedmerici v tej disciplini. V finalu je napadla stopničke, a bila nekoliko prepočasna. Zaostanek 1,66 sekunde je zadoščal za novo uvrstitev v prvo deseterico najboljših. Šmarčanka je bila v Söldnu 10., v Killingtonu pa šesta.

Shiffrinova (398) vodi v skupnem seštevku, a ima le osem točk manj Gutova (390), Goggia (347) je tretja z zaostankom 51 točk. Na četrtem mestu je Ilka Štuhec (245) kot najboljša Slovenka. Drevova je skupno 17. (95). V posebnem veleslalomskem seštevku vodi Worleyjeva s 55 točkami naskoka pred Goggio in 75 točkami prednosti pred Shiffrinovo. Drevova je šesta, za vodilno zaostaja 145 točk. V Sestrieru bo v nedeljo še slalom. Na startu bosta dve Slovenki Ana Bucik, ki je veleslalomu obstala v prvi vožnji, in Maruša Ferk.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asdfghjklqwertz
10. 12. 2016 22.30
+2
Se pozna takoj na rezultatih, ko smučarje dobi v roke Massi.