Zimski športi

Družinska naveza Lampič razveseljevala v Drammnu: Anamarija šesta, Janez do prvih točk z 11. mestom

Drammen, 08. 03. 2017 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šesto mesto Ane Marije Lampič, sedmo Katje Višnar in prve točke Janeza Lampiča za polfinale je izkupiček slovenskih tekačev na tekmi svetovnega pokala v klasični tehniki na Norveškem. Zmagali sta Švedinja Stina Nilsson in domačin Eirik Brandsdal.

Lampičeva je kljub težavam z vnetim grlom potrdila, da je blizu najboljšim.
Lampičeva je kljub težavam z vnetim grlom potrdila, da je blizu najboljšim. FOTO: AP

Drammen je po 2006, ko je Petra Majdič tam slavila svojo prvo zmago za svetovni pokal, ponovno vpisan v zgodovino slovenskega teka na smučeh. Anamarija Lampič je drugič v tej sezoni nastopila v finalu, njen brat pa je z enajstim mestom prišel do prvih točk za svetovni pokal. "Že na kvalifikacijah sem se počutil zelo dobro, tekel sem čisto sproščeno. Naprej pa sem gledal skupino, izbiro le te, vedno sem gledal, da bo hitra in kot kaže, se mi je to izplačalo. Skupino s Klaebom sem izbral zato, da bo skupina hitra. Po kvalifikacijah sem se malo sprostil, a so mi takoj rekli, naj telefon pustim na miru in se skoncentriram. Potem sem to naredil in se dobro skoncentriral na dvoboj," je dejal Lampič, ki je tako izboljšal tudi 14. mesto odličnega Mateja Sokliča.

Lampičeva, ki je nastopila v majici vodilne med tekačicami do 23 let starosti, v finalu ni imela stika z vodilnimi. "Zelo sem zadovoljna. To šesto mesto je res potrditev, da sem še lahko zraven. Na poti iz Lahtija sem že mislila, da bom zbolela, ker sem imela težave z grlom. Vseeno sem šla na start. V kvalifikacijah se nisem počutila najbolje, potem pa je, kot kaže, steklo. Upam, da bo tako steklo tudi v Kanadi, da obdržim turkizno majico. To je moj zadnji letošnji cilj," je bila zadovoljna Lampičeva. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.