Zimski športi

Drži se, Elena: Fanchinijevi odkrili tumor, Italijanka bo izpustila olimpijske igre

Bergamo, 13. 01. 2018 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po pregledu v bolnišnici v Bergamu so Eleni Fanchini diagnosticirali tumor, zaradi česar bo italijanska alpska smučarka izpustila prihajajoče olimpijske igre v Pjongčangu. "Verjamem, da se bom vrnila močnejša. Upam, da že naslednje leto," pravi ena od treh sester Fanchini. Brez nastopa na OI tudi češka biatlonska zvezdnica Gabriela Koukalova.

Italijanska alpska smučarka Elena Fanchini je v petek sporočila, da ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Pjongčangu, ki bi bile njene četrte. Razlog je tumor, ki so ji ga našli na pregledih v bolnišnici v Bergamu.

Elena Fanchini (na fotografiji) je nastopila na zadnjih OI v Sočiju, na štartu je bila tudi v Vancouvru in v domačem Torinu.
Elena Fanchini (na fotografiji) je nastopila na zadnjih OI v Sočiju, na štartu je bila tudi v Vancouvru in v domačem Torinu. FOTO: Reuters
Češka biatlonska zvezdnica Gabriela Koukalova je zaradi poškodbe ostala brez olimpijskega nastopa. Dvakratna svetovna prvakinja zaradi poškodbe mečne mišice ne bo pravi čas nared, da bi lahko prihodnji mesec nastopila na olimpijskih igrah v Južni Koreji. Zaradi poškodbe doslej ni nastopala niti na tekmah svetovnega pokala. "Trudila sem se, da bi se vrnila pravočasno za olimpijske igre, a na žalost ne morem trenirati, kot bi si želela. Zelo sem razočarana," je na Twitterju zapisala Koukalova. Čehinja je aktualna svetovna prvakinja in skupna zmagovalka svetovnega pokala, v svoji vitrini lovorik pa ima tudi dve srebrni olimpijski medalji.

"Našli so ji tvorbo, ki pa se da pozdraviti. Želimo, da se Elena zaveda, da smo z njo in njeno družino in da čakamo na njeno vrnitev na smučišča," so sporočili iz italijanske zveze, pri kateri pa niso navedli, kje se tumor nahaja.

Igre je odplaknilo kot dež
"Vsak se spopada z težkimi časi, ki življenje postavljajo na preizkušnjo. Vsekakor mi ni lahko, ko pomislim, koliko odrekanja je bilo zaradi olimpijskih iger. Igre so bile moje sanje, zdaj pa jih odplaknilo kot dež. Pred mano je nov, zelo resen izziv, verjamem, da se bom z njim znala spoprijeti. Verjamem, da se bom vrnila močnejša. Upam, da že naslednje leto," je optimistična ena od treh sester Fanchini.

Fanchinijeva ima do zdaj dve zmagi v svetovnem pokalu (Lake Louise 2006 in Cortina 2015) in štiri uvrstitve na zmagovalni oder, vse v smuku. Leta 2005 je na svetovnem prvenstvu v Bormiu v smuku osvojila srebrno kolajno.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
13. 01. 2018 20.37
upam da bo okrevala