Hokej

Dve podaji Kopitarja ob porazu Los Angelesa

San Jose, 22. 01. 2015 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tik pred odmorom za tekmo zvezd so aktualni prvaki lige NHL Los Angeles Kings izven pozicij, ki vodijo v razigravanje. Z izkupičkom 20 zmag, 15 porazov in 12 točk iz kazenskih strelov si trenutno delijo deveto mesto na zahodu. Dodatno sol na rane jim je natresel San Jose, ki jih je premagal s 4:2.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Colorado Avalanche - Boston Bruins
    01:50
    Vrhunci tekme Colorado Avalanche - Boston Bruins
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks
    02:10
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks

Anže Kopitar je bil dvakrat podajalec; prvega za 1:1 je dosegel Dustin Brown, drugega dobrih dvajset sekund pred koncem na 3:2 pa je zabil Jeff Carter. Tik pred odmorom za tekmo zvezd so aktualni prvaki lige NHL iz mesta angelov izven položajev, ki vodijo v končnico in ubranitev lovorike. Z izkupičkom 20 zmag, 15 porazov in 12 točk iz kazenskih strelov si trenutno delijo deveto mesto na zahodu, za osmouvrščenim Calgaryjem zaostajajo točko. Novo sol na rane jim je natresel kalifornijski tekmec San Jose, ki je s 56 točkami na drugem mestu pacifiške skupine in šestem mestu Zahoda.

Prvo tekmo v gosteh po kar sedmih tekmah na domačem ledu so hokejisti Los Angelesa začeli v podrejenem položaju, saj so gostitelji iz San Joseja že na začetku začeli s pritiskom na vrata gostov. Pritisk se je obrestoval in v 11. minuti tekme so domači povedli, uspešen je bil Logan Couture.

Druga tretjina je le prinesla izenačenje, Dustin Brown je domačo mrežo zatresel v 32. minuti, pri zadetku za izenačenje 1:1 pa je sodeloval tudi slovenski as Kopitar. V 37. minuti so morski psi povedli ob power playu z zadetkom Patricka Marleauja. Morski psi vodstva več niso izpustili it rok. V tretji tretjini je vodstvo na 3:1 naprej povišal Joe Pavelski, prav tako ob moštveni premoči na ledu. Pri tem izidu bi ostalo, a so kralji tudi s Kopitarjevo pomočjo le dosegli še en zadetek. Dvaindvajset sekund pred koncem je Kopitar sprožil, plošček, potem ko se ga je dotaknil Jeff Carter, pa je končal za hrbtom Anttija Niemija za 2:3.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Končnih 4:2 je tri sekunde pred koncem postavil Couture, ki sicer ni zadel, a so sodniki gol vseeno priznali, saj je bil pod prekrškom, kar pomeni avtomatično priznani zadetek. San Jose je dobil še drugi od letošnjih treh obračunov s kralji.

"Takšno tekmo smo res potrebovali, vedeli smo, kaj lahko pričakujemo, da bo borba do konca, a smo se jim znali postaviti po robu. Tako, kot smo igrali nocoj, bi morali igrati vsak večer. Fantje smo se zbrali in naredili smo tisto, kar se od nas pričakuje," je po tekmi vrelo iz Pavelskega.

"Seveda, da smo razočarani s trenutnim položajem in mestom, na katerega smo trenutno pristali. Upam, da nam bo premor dobro del in da bomo v teh nekaj prostih dnevih ugotovili, kako se rešiti iz nastalega položaja. Če bomo želeli igrati v končnici, bomo morali po koncu premora igrati na vse ali nič," je za ameriške medije dejal zvezdniški slovenski center moštva iz Los Angelesa Kopitar.

San Jose in Kings sta sicer ekipi, ki sta od leta 2011 odigrali največ medsebojnih tekem v ligi NHL, kar 44. Prihodnji mesec ljubitelja hokeja v Kaliforniji čaka še poslastica na prostem, ko se bosta ekipi pomerili na stadionu Levi, kjer domuje ekipa ameriške lige NFL San Francisco 49ers.

Hrušičana skupaj s soigralcem Drewom Doughtyjem čaka pester konec tedna, saj sta v elitni druščini hokejistov, ki se bodo v nedeljo v Columbusu udarili na ekshibicijskem vrhuncu sezone tekmi All Star. Kopitar in Doughty sta člana domače ekipe kapetana Columbusa Nicka Foligna, trener ekipe je trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Izidi:
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 4:2
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 4:3
Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks 2:3 kazenski streli
Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets 4:0
Colorado Avalanche - Boston Bruins 3:2 kazenski streli
Anaheim Ducks - Calgary Flames 6:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mirkoca
22. 01. 2015 08.19
-6
2x je podal in se 7x skoraj dotaknil ploščka :)?
Uporabnik487511
22. 01. 2015 21.23
Probaj ti podat v NHL za gol. Nintendo ne velja...
hockeyfan
23. 01. 2015 12.26
predlagam ti, da greš nabirat regrat....tam boš edino dobil somišljenike.....