Zimski športi

Dvojica Višnar-Lampič v Dobbiacu do osmega mesta na ekipni tekmi

Dobbiaco, 15. 01. 2017 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na ekipnem sprintu smučark tekačic za svetovni pokal je v italijanskem Dobbiaccu zmagala ruska ekipa. Slovenija, tekli sta Katja Višnar in Anamarija Lampič, je bila osma.

Katja Višnar.
Katja Višnar. FOTO: Damjan Žibert

V finalu sta Rusinji Julija Belorukova in Natalija Matvejeva za štiri stotinke ugnali Švedinji Ido Ingemarsdotter in Hanno Falk, tretji sta bili Norvežanki Astrid Uhrenholdt Jacobsen in Maiken Caspersen Falla, ki sta zaostali 11 stotink. Slovenki bili v finalu osmi, zaostali pa sta 11,3 sekunde. "Lahko rečem, da nama je nastop dobro uspel. Vesela sem, da sem šla na tekmo, čeprav imam grozne težave s suhim kašljem, dobila sem astmo, ki jo ponavadi dobim v suhem mrzlem vremenu. To je me precej izmučilo, forma pa je bila dobra in sem zelo vesela, da sva z Ano pokazali dobre nastope," je po osmem mestu dejala Katja Višnar. Zadovoljna je bila tudi njena sotekmovalka v ekipi Anamarija Lamipč: "Danes je bila zelo v redu tekma, tudi počutila sem se dobro. Zjutraj sicer nisem bila povsem prepričana, a se je vse dobro izšlo. Drug start je bil odličen, zelo vesela pa sem, da sem na koncu premagala še dve."

Slovenki sta v finalu napredovali oziroma izboljšali svoj dosežek še za 23 sekund. "V prvem delu so se vse 'šparale', ker sta odpadli samo dve in ni bilo strahu, da ne bi šli naprej. V finalu pa pač greš, kot greš. Ko je tekma, se ne oziraš na tekmice, če si boljši, greš naprej. Ne smeš se pustiti," pa je o boju z bolj uveljavljenimi tekmicami dejala mlada slovenska tekačica. V moški konkurenci sta na Južnem Tirolskem nastopila tudi Luka Prosen in Miha Dolar, ki pa se v konkurenci 23 ekip iz svoje polfinalne skupine nista prebila v finale. V polfinalu sta bila na koncu v svoji skupini deveta, v finalu pa je nastopilo 15 ekip. Pri moških sta v finalu nato slavila Kanadčana Len Valjas in Alex Harvey, ki sta za 53 stotink prehitela Šveda Karl-Johana Westberga in Oskarja Svenssona, 65 stotnik pa sta zaostala Italijana Dietmar Noeckler in Federico Pellegrino.

Izidi ekipnega sprinta:

- moški:
1. Kanada (Len Valjas/Alex Harvey) 16:02,11 sekunde
2. Švedska I (Karl-Johan Westberg/Oskar Svensson) + 0,53
3. Italija I (Dietmar Nöckler/Federico Pellegrino) 0,65
4. Norveška II 1,12
5. Norveška I 1,90
6. ZDA 2,62
...

- ni se uvrstila v finale:
Slovenija (Luka Prosen/Miha Dolar)

- ženske:
1. Rusija I (Julia Belorukova/Natalija Matvejeva) 18:00,96 sekunde
2. Švedska I (Ida Ingemarsdotter/Hanna Falk) + 0,04
3. Norveška I (Astrid Uhrenholdt Jacobsen/
Maiken Caspersen Falla) 0,11
4. Nemčija I 0,47
5. Finska I 5,16
6. Norveška II 10,46
7. Švedska II 10,95
8. Slovenija (Katja Višnar/Anamarija Lampič) 11,28
...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.