Zimski športi

Ferdinand Hirscher: Z Marcelom se nagibava k superveleslalomu ...

Lenzerheide, 15. 03. 2013 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Oče najboljšega alpskega smučarja letošnje sezone Marcela Hirscherja Ferdinand poudarja, da je bilo v letošnji sezoni veliko težje osvojiti veliki kristalni globus. Konkurenca se še bolj osredotoči na tistega, ki je bil prejšnje leto najboljši.

Avstrijski smučarski navdušenci še čakajo na uvodni nastop Marcela Hirscherja, ki bo že drugo leto zapored v zrak dvignil veliki kristalni globus. Mladenič iz Annaberga je superzvezdnik smučarskega športa, a muhavosti in odrezavosti pri njem ni na spregled. Drugače je pri nekaterih drugih predstavnikih in predstavnicah bele karavane, ki se spretno izmikajo objektivom fotoreporterjev in mikrofonom poročevalcev. V to skupino sodi tudi Tina Maze, ki sama priznava, da jo prav medijske aktivnosti najbolj utrujajo. Drugače je s Hirscherjem, pri katerem tega ne moreš začutiti, za nameček ga ustrezno na tovrstne aktivnosti pripravi osebni predstavnik za odnose z javnostjo Stefan Illek. Dejstvo pa je, da njegovo morebitno hudomušnost lahko ustavi tudi njegov oče Ferdinand. Smučarski učitelj kluba iz vasice Annaberg, ki od uveljavitve slalomskega svetovnega prvaka iz Schladminga skrbi le še zanj, mu je v letošnji sezoni pomagal do drugega zaporednega velikega kristalnega globusa.

Ferdinand Hirscher
Ferdinand Hirscher FOTO: Damjan Žibert

"Menim, da je iz leta v leto težje. Slabe stvari je treba izboljšati, konkurenca je še bolj pozorna nate, vsi si te želijo vedno znova premagati in padeš pod določen pritisk. Edino zmage so zagotovilo, da boš tudi v prihodnje spredaj," je za 24ur.com povedal oče najboljšega alpinca letošnje sezone. Sam težko oceni, kako zahtevna je bila zanj kot trenerja letošnja sezona: "V lanski sem se dodobra spoznal s pritiskom, ki ga prinaša alpsko smučanje. Marcel je bil v lanski sezoni pred finalom svetovnega pokala v nekoliko drugačnem položaju, zaostajal je za tekmecem, tako da če bi gledal s tega vidika, sva oba letos veliko bolj mirna. Sploh zdaj, ko je vse pripravljeno za drugi veliki kristalni globus."

Hirscher za zdaj edini?
Hirscher je samo z nastopanjem na slalomskih in veleslalomskih preizkušnjah v letošnji sezoni do zaključka svetovnega pokala v Lenzerheideju zbral 1375 točk, v igri jih je vsaj še 200. Če bi v prihodnji sezoni v veleslalomu še nekoliko bolj ogrozil Teda Ligetyja in se udeležil še preizkušenj v superveleslalomu, pa bi se lahko približal 2000 točkam, a to še zdaleč ne pomeni, da bi lahko ogrozil rekord Tine Maze, ki ima do tega trenutka 2254 točk. "Nagibamo se v smeri, da bi Marcel v prihodnji sezoni nastopal tudi na superveleslalomih, o smuku pa ne razmišljamo. To je drug svet," pravi in dodaja, da sodelovanje med očetom in sinom kljub kakšnem rezultatskem nihanju ni posebej zahtevno: "Menim, da se zelo dobro razumeva, da se veliko pogovarjava, in ko temu priključimo še del avstrijske reprezentance, potem je vse tako, kot mora biti."

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yaks
15. 03. 2013 13.39
+13
Se vidi kdo meče slabo luč na Tino. Mediji! In v prvi vrsti vi, 24ur. "Drugače je pri nekaterih drugih predstavnikih in predstavnicah bele karavane, ki se spretno izmikajo objektivom fotoreporterjev in mikrofonom poročevalcev. V to skupino sodi tudi Tina Maze,..." A res? Ko je bilo treba dat izjavo jo je vedno dala. Če ji pa ne paše odgovarjat na neka bedasta vprašanja je pa to čist njena stvar. Prvo nehajte bit vi novinarji tako vsiljivi.