Zimski športi

Feuz prvič vozil med količki

Sölden, 18. 09. 2013 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji smučarski šampion Beat Feuz se utegne po daljšem premoru letos resnično vrniti na bele strmine in smučati na tekmah svetovnega pokala. Če bo tako nadaljeval, bi se lahko na startu pojavil že konec novembra v Lake Louisu.

Vodstvo alpskih disciplin pri švicarski smučarski zvezi je končno spet zadovoljno. Njihov šampion Beat Feuz se je po debeli sezoni premora dokončno vrnil na strmine. Če se je po sezoni, v kateri se mu je nasmihal veliki kristalni globus, ukvarjal predvsem s poškodbo kolena in se neuspešno vračal na bele strmine, je zdaj vse skupaj veliko bolje. 26-letnik je pred tedni stopil na smuči, do danes naredil kar nekaj kilometrov prostega smučanja, zdaj pa se je na ledeniku nad Söldnom podal med količke.

Beat Feuz
Beat Feuz FOTO: Damjan Žibert

"Treningi superveleslaloma in smuka so bili zelo uspešni. Veleslalomsko vijuganje bi moralo biti dobro, zato smo se odločili, da kar najhitreje začnemo tovrstne treninge. Treba je biti previden, da se ne bi prehitro vrnil na vso moč in pretirano obremenjeval kolena,“ je za Sportinformation dejal tekmovalec iz Schangnaua. Če bo vse potekalo po načrtih, naj bi bil specialist za hitre discipline za vrnitev na tekme svetovnega pokala pripravljen konec novembra, ko bodo na sporedu tekme v Lake Louisu.

Na tamkajšnji zvezi so prepričani, da bi mu lahko to uspelo, če ne bo imel dodatnih zdravstvenih težav. "Ključno vprašanje je bilo, ali je Beat spet sposoben trenirati med vratci. Očitno je, in to je zelo pozitiven signal za vse nas,“ je na omenjeno temo dodal njegov trener Sepp Brunner.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.