Zimski športi

FOTO: Na Večeru šampionov nagrade za Petra Prevca in slovenske zimske junake

Ljubljana, 19. 05. 2016 21.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Slovenski smučarji so se med pripravami na novo zimo zbrali v slovenski prestolnici, kjer jim je vodstvo Smučarske zveze Slovenije na Večeru šampionov med drugim izročilo priznanja zveze za minulo sezono. Peter Prevc, kralj svetovnega pokala v smučarskih skokih in SP v poletih, je bil med prejemniki kipca bloškega smučarja.

Kipce bloškega smučarja za uvrstitve na zmagovalni oder velikih tekmovanj in v svetovnem pokalu so prejeli še alpska smučarja Boštjan Kline in Ana Drev, deskar Rok Marguč, smučar prostega sloga Filip Flisar, skakalci Domen Prevc, Robi Kranjec, Maja Vtič, Ema Klinec in Špela Rogelj, telemark smučar Jure Aleš in slovenska ekipa v smučarskih skokih.

Plakete bloškega smučarja za uspehe na mladinskih tekmah so dobili Jure Aleš, alpska smučarja Štefan Hadalin in Saša Brezovnik, deskar Črt Ikovic, Domen Prevc, tekačica na smučeh Lea Einfalt, mladinska ekipa v alpskem smučanju in mešana ekipa v smučarskih skokih.

Ana Drev
Ana Drev FOTO: Damjan Žibert
"Petinpetdeset uvrstitev so naši zimski športniki dosegli v minuli zimi na zmagovalne stopničke, osvojili smo svetovni naslov in veliki kristalni globus poleg malega, Slovenija je bila tradicionalno prizorišče tekem za svetovni pokal z izjemnim zaključkom v Planici, kar 762.000 gledalcev je bilo pred televizijskimi sprejemniki in v živo, skoraj vsak drugi Slovenec je tako spremljal skakalne boje na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih. SZS je tudi finančno stabilna, za prihodnjo sezono pa pripravljamo več projektov, s katerimi bomo pritegnili na sneg mlade. Z nacionalnim projektom tekmovalnega smučanja bomo postavili temelje za naprej. Tudi športniki invalidi bodo prisotni v izvršilnem odboru SZS. V zadnjem času pa smo se posvetili reševanju skakalnih smuči, ki jih bo še naprej izdelovala slovenska firma," je v pozdravnem nagovoru omenil predsednik SZS Enzo Smrekar.

"Pred sezono sem se zelo spočil, imel sem 21 delavnih dni dopusta. Sedaj smo skakalci že na starih poteh, ki so ta čas še zelo težke, vendar se bodo gotovo izplačale pozimi. Občutke trenutno pa imam zelo dobre," je povedal Peter Prevc po izjemni rekordni sezoni. "Sem že malo starejši, treba se je boriti, ker je zelo veliko mladih in uspešnih in lahko hitro izpadeš iz ekipe. Ob tem se tudi sam počutim mlajši," je menil 34-letni Robi Kranjec, ki pa je dodal, da tako dolgo kot njegov deset let starejši vzornik Japonec Noriaki Kasai ne misli tekmovati.

"Sedaj tekmujemo, katera je stopila na zmagovalne stopničke in tiste, ki še niso bile na njih, se zelo trudijo, da bi jim to uspelo. Sicer pa treniramo zato, da zmagujemo," je menila prva slovenska zmagovalka v smučarskih skokih Špela Rogelj. "Ta sezona je bila velika spodbuda za naprej. Mesec dni že treniramo, opravljam izpite na fakulteti, ki je nikoli, kljub tekmovanjem, ki so na prvem mestu, nisem zapostavljala," pa je povedala Maja Vtič.

Flisar je svojim prepoznavnim brkom dodal še brado. "Zakaj pa ne, če že raste," je v svojem slogu to pokomentiral Štajerec. "Včasih sem že mislila, da mi ne bo uspelo stopiti na zmagovalne stopničke. To mi je v minuli sezoni uspelo in mi daje zagon tudi za naslednjo sezono, ko želim ostati med najboljšimi na svetu," je napovedala tridesetletna Drevova. "Škoda, da nisem bil med najboljšimi tremi na domači Rogli, to še pride. Pred mano so še zadnja testiranja opreme in mislim, da v naslednji zimi s tem ne bom imel več težav," je povedal Marguč.

Filip Flisar
Filip Flisar FOTO: Damjan Žibert

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
20. 05. 2016 20.27
madonca kaj so aktualni. Je to edini komentar ?