Zimski športi

FOTO in VIDEO: Prevc in druščina znova na ljubljanski 'velikanki'

Ljubljana, 08. 06. 2014 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji smučarskih skokov in navijači naših najboljših skakalcev in skakalk so imeli edino priložnost v letu, da sredi Ljubljane na delu vidijo junake zadnjih zim: Petra Prevca, Jurija Tepeša, Majo Vtič, Špelo Rogelj in druge predstavnike skakalnih reprezentanc.

Na skakalnicah v Mostecu je potekala tradicionalna Revija skokov, katere vrhunec je bila 3. tekma mešanih parov na največji 60-metrski napravi. Dvoboj spolov, promocija ženskih skokov, skakalni praznik sredi prestolnice. Vse to so imeli v mislih pred dvema letoma vodilni pri ljubljanskem smučarsko skakalnem klubu Ilirija, ko so v Mostecu organizirali sploh prvo tekmo mešanih parov v zgodovini skokov. Tekma s takim formatom je bila zadetek v polno in po lanski ponovitvi je jasno, da ostaja vrhunec v programu celodnevnega dogajanja v Areni Triglav v Mostecu. Od jutranjih ur naprej so se na revijalnih tekmah na petih skakalnicah predstavili vsi rodovi večine slovenskih klubov, pozno popoldne pa se je začel boj šestnajstih mešanih parov, ki so se pomerili v tekmi na izpadanje.

Skakalni center v Mostecu.
Skakalni center v Mostecu. FOTO: SZS

Od najboljših so manjkali le Robert Kranjec, Matjaž Pungertar in Eva Logar, je pa v Mostecu nastopil slovenski junak minule zime Peter Prevc, ki je poskušal popraviti lanski spodrsljaj. Dobitnik dveh olimpijskih medalj v Sočiju in drugouvrščeni v skupnem seštevku svetovnega pokala je lani v Mostecu tekmoval v paru z Uršo Bogataj, v finalu dosegel najdaljšo daljavo dneva, a je pri doskoku podrsal in tako zmago prepustil Katji Požun in Andražu Pograjcu. Zmagovalca zgodovinske premierne izvedbe leta 2012 sta bila Maja Vtič in Tomaž Naglič, ki sta bila tudi na vrhu zaletišča ljubljanske "velikanke". Tokrat Peter in Urša nista imela pravih tekmecev, tako ,da sta zanesljivo slavila, Prevc pa je s preskočenimi 59 metri dosegel tudi daljavo dneva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hanzll
08. 06. 2014 11.21
+9
Ste pozabil mikrofon uklopt?
Začni Živeti
08. 06. 2014 19.37
+2