Zimski športi

Francoz ostaja na zasledovalnem prestolu, Klemen Bauer končal na 16. mestu

Hochfilzen, 12. 02. 2017 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V avstrijskem Hochfilznu je na tekmi v zasledovanju kljub enemu zgrešenemu strelu slavil Francoz Fourcade, ki mu je tako uspelo ohraniti lovoriko svetovnega prvaka v tej disciplini. Na tekmi je za odlično uvrstitev poskrbel tudi Klemen Bauer, ki je pokazal enega izmed najboljših nastopov v sezoni.

Francoz je ugnal konkurenco in si priboril novo odličje v zasledovanju.
Francoz je ugnal konkurenco in si priboril novo odličje v zasledovanju. FOTO: Damjan Žibert

Francoz Martin Fourcade ostaja svetovni prvak v zasledovanju. Na prvenstvu v avstrijskem Hochfilznu je kljub zgrešenemu strelu za 22 sekund ugnal Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja, ki je zgrešil tri tarče, in za 25 sekund 43-letnega veterana Oleja Einarja Bjoerndalna, ki je osvojil že svojo 45. medaljo na svetovnih prvenstvih. Enega najboljših nastopov v sezoni je pokazal Klemen Bauer, ki je s 33. mesta po sprintu napredoval na 16., imel pa je priložnost za preboj v deseterico, a žal je po zadnjem streljanju moral dvakrat v kazenski krog. Z današnjo uvrstitvijo se je Bauer močno približal nastopu na tekmi s skupinskim startom, ki pa jo bo moral potrditi na posamični 20-kilometrski tekmi v četrtek.

"Na srečo me uvodna zgrešena strela na zadnjem streljanju nista spravila iz tira in mi je uspelo zadeti ostale tri, s čimer sem ubranil visoko uvrstitev. Sicer pa gre to na strelišču vse zelo hitro. Delček sekunde prezgodaj sprožiš in naboj gre mimo," je za TV Slovenija zgrešena strela razložil Bauer, ki ni skrival mešanih občutkov zaradi dobrega nastopa, obenem pa se mu je izmuznila najboljša uvrstitev v sezoni. Najboljša uvrstitev 30-letnega tekmovalca iz Ihana tako zaenkrat ostaja 12. mesto s Pokljuke.Tekmovalci z zmagovalnega odra bodo imeli danes več razlogov za slavje. Fourcade je v tretjem nastopu v Hochfilznu osvojil tretjo kolajno, z 11. zlato v karieri pa se je na večni lestvici prebil na tretje mesto. Boe se veseli drugega posamičnega srebra, Bjoerndalen pa je kot absolutni rekorder na večni lestvici še povečal prednost pred zasledovalci, obenem pa je danes kolajno v ženskem zasledovanju osvojila tudi njegova žena Belorusinja Darja Domračeva.

Sam razplet tekme je bil zelo zanimiv. Francoz Fourcade je sicer vodil od prvega streljanja naprej, ko sta morala v kazenski krog najboljša iz sprinta Nemec Benedikt Doll in Norvežan Boe. Na koncu je imel Francoz takšno prednost, da se je ob zgrešenem strelu na zadnjem streljanju le nasmehnil, v finišu pa je ciljno črto prečkal s francosko zastavo v roki.V ozadju so o medaljah odločale napake na strelišču. Za drugo in tretje mesto so se spopadli Američan Lovell Bailey, Norvežan Bjoerndalen, Bolgar Krešimir Anev, Norvežan Boe, Čeh Ondrej Moravec in Rus Anton Šipulin, ki so zadnje 3,3 km začeli v razmiku 16 sekund. Kaj kmalu pa so favoriti zadeve postavili na svoje mesto, Bjoerndalen in Boe sta ušla konkurenci, 43-letni kralj biatlona Bjoerndalen pa v končnici vendarle ni mogel odgovoriti na napad 20 let mlajšega tekmeca in reprezentančnega kolega.

Zasledovalno 15 km, moški:
1. Martin Fourcade (Fra) 30:16,9/1
2. Johannes Thingnes Boe (Nor) + 22,8/3
3. Ole Einar Bjoerndalen (Nor) 25,6/1
4. Anton Šipulin (Rus) 33,6/1
5. Ondrej Moravec (Češ) 34,0/2
6. Lovell Bailey (ZDA) 34,7/1
7. Krešimir Anev (Bol) 38,3/1
8. Julian Eberhard (Avt) 48,1/3
9. Tarjei Boe (Nor) 52,3/2
10. Simon ŽSchempp (Nem) 52,4/3
...
16. Klemen Bauer (Slo) 1:44,3/2
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CastrumFF
12. 02. 2017 16.27
+1
Noben slovenec ni nikoli zmagal na SP v biatlonu. Zakaj bi tokrat??
davidjecar
12. 02. 2017 17.19
+0
CastrumFF
12. 02. 2017 18.54
+1