Zimski športi

Girardelli Hirscherju že čestital za veliki kristalni globus

Dunaj, 13. 02. 2016 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Petkratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Marc Girardelli je prepričan, da Henrik Kristoffersen nima možnosti v boju za skupno zmago proti Marcelu Hirscherju. Razumljivo, če se Avstrijec ne poškoduje.

Svetovna smučarska elita odšteva tedne do konca letošnje sezone svetovnega pokala, v moški konkurenci pa je bolj kot ne jasno, da bo javnost v boju za veliki kristalni globus spremljala izjemno zanimiv dvoboj med Avstrijcem Marcelom Hirscherjem in Henrikom Kristoffersnom. Loči ju le 124 točk, pred tekmovalci pa je še 16 tekem. Najverjetneje bosta Avstrijec in Norvežan poizkusila nastopiti na kar največ preizkušnjah. Legendarni Marc Girardelli, rekorder po številu osvojenih velikih kristalnih globusov, meni, da je ta dvoboj praktično odločen.

Henrik Kristoffersen je po prepričanju Marca Girardellija, brez možnosti v boju z Marcelom Hirscherjem.
Henrik Kristoffersen je po prepričanju Marca Girardellija, brez možnosti v boju z Marcelom Hirscherjem. FOTO: Damjan Žibert

"Če se Marcel ne poškoduje, Kristoffersen v tem obračunu nima možnosti," je v pogovoru za švicarski Blick dejal 5-kratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala. Prepričan je, da je 26-letni štirikratni osvajalec velikega kristalnega globusa najbolj popoln smučar v tehničnih disciplinah po Ingemarju Stenmarku. "Sploh potem, kar je pokazal na nočnem slalomu v Schladmingu, ko se je po slabem prvem teku odločil za popoln napad in uspel. Za nameček je sposoben osvajati točke tudi v superveleslalomu," je nadaljeval Girardelli.

Nevaren tudi v superveleslalomu
Če je bila supervelesalomska zmaga v Severni Ameriki manjše presenečenje za poznavalce – tudi zahvaljujioč neugodnim vremenskim razmeram – pa je tekmovalec s Solnograškega na prizorišču naslednjih olimpijskih iger v Jeongseonu dokazal, da ga ne gre odpisati. "Dokazal je, da je na bolj ravninskih tekmah, kjer je treba dobro drseti, sposoben poseči po vrhunskem dosežku. Marcel je bil sedmi. Ne bi me presenetil, če bi v prihodnosti zmagal tudi na smuku. Fizično je vrhunsko pripravljen, kar je za kraljevsko disciplino nuja. Sploh ko nastopijo visoke hitrosti," je zaključil Avstrijec, ki je pod okriljem Luksemburga dolga leta krojil razplet na vrhu svetovnega pokala.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
13. 02. 2016 18.01
+3
upam le da ima prav