Zimski športi

Hirscher po barbarskem ravnanju avstrijskih navijačev: Vselej se najdejo idioti!

Schladming, 24. 01. 2018 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijski alpski smučar Marcel Hirscher je na nočnem slalomu v Schladmingu dosegel 54. zmago svetovnega pokala, a po nočnem spektaklu priznal, da mu ni vseeno zaradi nevsakdanjega incidenta, ki se je zgodil ob drugem nastopu njegovega velikega tekmeca Henrika Kristoffersna.

Bil je to poseben dan za Marcela Hirscherja. Avstrijski smučarski šampion je dosegel 54. zmago svetovnega pokala v karieri s čimer se je poravnal po številu doseženih zmag z legendarnim Hermanom Maierjem. Ob vseh hvalospevih na njegov račun in nenadkriljivosti v tehničnih disciplinah pa vendarle po tekmi ni bil povsem zadovoljen. Razlog? Neumnost za katero je poskrbela skupina navijačev, ki je v njegovega največjega tekmeca, Norvežana Henrika Kristoffersna, metala kepe. "Zelo mi je žal, da je prišlo do tega. Med 50 tisoč obiskovalci se vselej najdejo trije, štirje idioti," je za Kleine Zeitung povedal vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Henrik Kristofferson ne bo ohranil najlepšega spomina na letošnji nočni slalom v Schladmingu.
Henrik Kristofferson ne bo ohranil najlepšega spomina na letošnji nočni slalom v Schladmingu. FOTO: AP

Po uradnih podatkih je bilo gledalcev na snežnem stadionu v Schladmingu 41 tisoč, ko je norveški smučarski zvezdnik napadal vodilni položaj in iz zavoja v zavoj poviševal prednost pred Švicarjem Danielom Yuleom pa je na prelomnici videl, da proti njemu letijo snežne kepe. "To je nedopustno. Gre za slalom, a tudi mi smučamo s hitrostjo 50 kilometrov na uro! Če te pri tej hitrosti zadane snežna kepa je lahko zelo nevarno, v vsakem primeru pa je to zelo nešportno. Takšne stvari vidiš na kakšni nogometni tekmi, a mislim, da to ne sodi na športna prizorišča. V smučanju se doslej nisem srečal s takšnimi stvarmi in zelo mi je žal," je za švicarski Blick dogodke na progi Planai komentiral Švicar Yule.

"To je velika neumnost. Videl sem, da proti meni letijo snežne kepe in nisem vedel, koliko jih še bo priletelo. To se ne počne," je po tekmi za norveško nacionalno televizijo razlagal drugi najboljši slalomist letošnje sezone Kristoffersen.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
24. 01. 2018 16.38
+1
Marcel Hirscher-superšampion
optimist11
24. 01. 2018 20.10
+9
Res je. In on ni kriv za izgrede navijačev. Me pa "veseli", da se to ne dogaja na Balkanu ampak v razviti evropi.
blazter
24. 01. 2018 15.15
+9
Ampak kljub temu je tip peljal na polno. Bravo.
Borati
24. 01. 2018 14.25
+5
Joj kak so kepe letele na sneznem stadionu pred leti kot je napisal mackon08.tako da ni prvič..
tellerkit
24. 01. 2018 13.17
+11
Ja, to je navijaška pogruntavščina Hrčkov pred leti v "lijepi njihovi" na Sljemenu...Joj, kako so negativne stvari danes na tem svetu nalezljive...
mackon08
24. 01. 2018 10.28
+20
Isto kot Hrvati pred leti, ko je še Janica smučala.