Zimski športi

Hirscher zmagovalec svetovnega pokala

Lenzerheide, 14. 03. 2013 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, potem ko se je Norvežan Aksel Lund Svindal odločil, da bo izpustil slalom v Lenzerheideju. Hirscher, ki velja za favorita za zmagi, ima pred obema tehničnima disciplinama 149 točk prednosti pred Svindalom.

Omenjena prednost 24-letnemu Marcelu Hirscherju zadostuje za obrambo velikega kristalnega globusa, saj velja za favorita za zmagi v veleslalomu in slalomu, medtem ko omenjeni disciplini nista pisani na kožo Svindalu. "Nima smisla, ne bom vozil slaloma. Marcel si je povsem zaslužil skupno zmago v seštevku," je ob tem dejal Svindal.

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher FOTO: Damjan Žibert

Klaus Kröll je moral na operacijo

Avstrijec, ki je nesrečno padel na superveleslalomu v Lenzerheideju, je moral zaradi zloma leve nadlahtnice na operacijo, ob tem pa si je izpahnil tudi levo ramo. Dvaintridesetletnika so pregledali in operirali v kantonalni bolnišnici v Churu.

Kröll je bil deseti tekmovalec pred drugo daljšo prekinitvijo moške tekme, ki so jo kljub vsemu začeli. Grdo je padel po skoku, se zapletel v mrežo, kjer je bil 40 minut, preden so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Tekma je bila nato dokončno odpovedana, pet minut zatem pa so podobno storili tudi z ženskim superveleslalomom.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hreto
14. 03. 2013 21.07
+4
Tooo Marcel! ČESTITKE MAJSTORE!